-İstanbul dünyanın merkezidir

İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilen Golden City Awards 2017 etkinliğinde, en başarılı yerel yönetim ve vizyon sahipleri ödüllerini aldı. Altın Kentler Platformu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe; Vanlı gazeteciler de davet edildi

VAN 19.03.2017 18:31:03 0
-İstanbul dünyanın merkezidir
Tarih: 01.01.0001 00:00
  İstanbul Conrad Otel'de gerçekleşen Golden City Awards 2017 (Altın Kentler Ödülleri 2017) etkinliği yoğun ilgi gördü.
   Programın olduğu günün sabahı, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile gazeteciler kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Tanışmanın ardından etkinlik ile ilgili bilgiler verdi. 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe ve Koordinatör Cenap Tuncer, söz konusu etkinliğin önemine değindi. Altın Kentler Platformu Bölge Sorumlusu İrfan Gülaçar'ın da katıldığı etkinliğe; Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ve Gazetemiz Yazarları Abdulbaki Karaca ile Salih Deniz de katıldı. 

    ETKİNLİĞİ VANLI GAZETECİLER DE TAKİP ETTİ
    Van'dan yaklaşık 15 gazetecinin de takip ettiği etkinlik öncesi kokteyl verildi. Söz konusu etkinliğe; çok sayıda Vanlı simanın katıldığı görüldü. Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Vanlı İşadamları Ömer Gülüştür, M.Rüştü Karabıyık, Akademisyen Hamdullah Şevli gibi isimler de etkinliğin konukları arasındaydı.
    'Vizyon Proje ve Hizmetler' temasıyla gerçekleşen etkinlikte anlamlı bir konuşma yapan Altın Kentler Platformu Koordinatörü Cenap Tuncer, etkinliği teşrif edenlere teşekkür etti. 
    Vanlı Can Batmaz'ın sunumunu yaptığı etkinlikte konuşan Cenap Tuncer, "Dünya kenti İstanbul'da bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Kentlerimizin gelişmesini ve dünya kentleri olması, uluslararası platformlara çıkarılması için ortaya koyduğumuz böylesi gecelerin büyük bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Kentlerin markalaşmasını sağlamanın platformun en önemli hedefleri arasında olduğunu hatırlatalım. Ödül kazanan tüm isimleri de tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe ise bir sivil inisiyatif olarak tüm çalışmaların odağına insanları aldıklarını belirtti. 

    BOZTEPE'DEN DUYGULANDIRAN BİR KONUŞMA…
   Boztepe, yaptıkları işin değeri iyi bildiklerini anlatan Boztepe, "Yaptığımız işin odak noktasında insan unsuru geliyor. Bu yüzden özellikle inanç özgürlüğüne büyük önem veriyoruz. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu ülkede, Mardin'deki Dayrülzefaran Kilisesi'nde çan sesi gelmezse şehrimizi eksik sayarız. Bildiğiniz gibi Telaviv'de rahatsızlık verdiği gerekçesiyle ezan sesi yasaklanmak üzere. Oysa bizler, ülkemizde, Akdamar'daki kiliseyi kutsal bildik ve oranın ibadete açılmasını da sevinçle karşıladık. Üç dine mensup cemaatin yer bulduğu Hatay'ı, Telaviv'le kıyaslamak mümkün değil. Hazan seslerinin yankılanmadığı Edirne Sinagog'u olmazsa olmaz ve rahatsız edici bir durumdur. Edirne Selimiye Camii'nin bir kilometre ötesinde hizmet vermektedir. İşte biz böylesine bir medeniyetin mensuplarıyız. Yine 106 bin nüfusuna oranla 120 bin mülteci ağırlayan Kilis, bize ensar nedir göstermektedir. Bundan sonra klişe şeklinde Avrupa şehirlerine demokrasinin beşiği gibi yakıştırmalar yapmayacağız. Bundan sonra Üsküp diyeceğiz, Tebriz diyeceğiz. Şimdi soruyorum, Nobel Barış Ödülü'nü Kilis'e, Gaziantep'e vermeyeceğiz de, hangi şehre vereceğiz. Şimdi gelelim Kur'an-ı yasaklamaya çalışan, Müslümanları buradan gönderelim diyen şehirlere. Bunların yarışmamızla ne alakası var demeyelim. Bu etkinliğin uluslararası olması için, üçüncü etkinliğimizi hangi Avrupa ülkesinde yapalım diye düşünüyorduk. Bu düşüncemiz yara almıştır. O yüzden rahmet olsun 'Burası dünyanın merkezidir' diyen Hoca Nasreddin'e. 'İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı' diyen Orhan Veli'ye. Sayısız eserler bırakan Koca Sinan'a. Çağ değiştiren Fatih Sultan Mehmet'e. Ben bir kez daha davetimize icabet eden hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

     ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
   Daha sonra ödül törenine geçildi. İlk ödül, TRT Ana Haber sunucusu Erhan Çelik'e gitti. Erhan Çelik, haber bülteni programında olduğu için, ödülünü oğlu Kayra Çelik aldı. 
   Van Valisi İbrahim Taşyapan ve Erciş Kaymakamı M.Şirin Yaşar'ın da ödüle layık olduğu etkinlikte; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi, Yalova Belediyesi, Bornova ve Tuzla Belediyesi ödüle layık görüldü.
En İyi Gazete kategorisinde Sabah Gazetesi ödül alırken, yine Kanal A, Beyaz TV de televizyon kategorilerinde ödül aldı. Gecede bazı Büyükşehir ve İl Belediyeleri'nin birimleri de ödüle layık görüldü. 
İstanbul Şehir Tiyatroları, Mezitli Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kayseri Bilim Merkezi Projesi, Kızılay, Diriliş Gençlik Derneği, Sinpaş İnşaat Firması, Kaanlar Gıda gibi kurum, kuruluş ve firmalar ödül almayı başardı.
  Yine gecede 2015 Dünya Güzeli İman da en iyi çıkış yapan pop sanatçısı olarak ödüle layık görüldü. 
Ödül töreninin ardından konuklar sanat müziği dinleyerek vakit geçirdi. 
   Vanlı gazeteciler bir gün sonra Van'a dönerken, bazı gazetecilerin ilk gün uçağı kaçırdığı, ikinci gün ise ilk uçaklarının iptal edildiği, sonraki uçakla döndüğü ifade edildi.
   Gazetemize açıklamalarda bulunan Vanlı Gazeteciler, etkinliğe davet edilmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, programın güzel geçmesinde emeği geçen Nihat Boztepe ve Cenap Tuncer'e de teşekkür ettiler.
    Öte yandan Platform Koordinatörü Cenap Tuncer, sosyal medya hesabından kendilerini yalnız bırakmayan vakıf-dernek başkanları ve Vanlı gazetecilere de bir teşekkür mesajı yollayarak, "Golden City Awards 2017 Ödül Töreninde Bizlere Desteğini Sunan Yanımızda Olan Değerli Van Vakfı Başkanı Sn. Nizamettin Ağar Ve Yönetim Kuruluna, Vişad Genel Bşk. Sn. Ahmet Fatih Hatunoğlu Ve Yönetimine, Van Dernekler Federasyonu Bşk. Sn. Fevzi Donat Ve Yönetim Kuruluna, Van Derneklerine ve Değerli Başkanlarına, yine Ödül Töreninde Bizleri yalnız bırakmayan Sn. İkram Kali, M Baki Karaca, Ayhan Yazlık, Salih Geçken , Bişar Ulutaş, Ishak Kara Hüdai Görmüş, Salih Deniz, Önder Altınal, Berat Öner, İrfan Gülaçar, Sevda Durgun'a teşekkürler. Yine, aramızda olan ve işleri nedeniyle olamayan, Van'dan Bizzat Arayarak Tebrik Eden Bize Moral Ve Destek Veren Van Basınının Birbirinden Değerli İsimlerine Altın Kentler Platformu ve Şahsım Adına Sonsuz Teşekkür Ederim. En Güzel Günler,Sonsuz Başarılar Sizlerin Olsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK BÖLGE GAZETESİ