Israrlı haberler karayollarını harekete geçirdi

Van`da araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden biri olan İpekyolu Caddesi`nde ısrarlı haberlerimiz neticesinde 6 noktada üst geçit yapılıyor.

VAN 12.09.2013 11:04:50 0
Israrlı haberler karayollarını harekete geçirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Daha önce defalarca gazetemizde de haber konusu olan, özellikle cadde üzerinde bulunan hastanelerin ve adliye sarayının önüne üst geçit ya da alt geçit yapılması konusunda sonunda beklenen adımlar atılıyor. İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan 6 noktaya yeni üst geçitler yapılıyor.
 
İlk üst geçit İpekyolu Hastanesi önünde yapılıyor. Engelli ve hastalar için asansörlü olarak yapılan üst geçit tamamlanmak üzere. Diğer üst geçitlerle ilgili ise çalışmalar devam ediyor. Bölge Hastanesi ve yeni yapılan adliye binası önündeki üst geçitlerin yapımına ise önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.
 
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan vatandaşlar ise yapılan çalışmanın güzel olduğunu belirtti.
 
"Üst geçit yapıldı kullanılması kaldı"
Yıllardır burada esnaf olduğunu ve defalarca kazalarla karşılaştıklarını ifade eden Murat Ürek, "O kadar trafik kazaları görmüşüz ki şu an yapılan üst geçit halkımız için en güzel bir yatırımdır. Öte yandan insana güzel bir manzara keyfi de sunuyor. Orta refüjün kapatılmasını istiyoruz. Kapatılırsa kimse kullanmaz. Yoksa bu üst geçit süs gibi kalır. Halkın, üst geçidi kullanma konusunda bilinçlendirilmesi gerekir." dedi.
 
Üst geçidin burası için bir ihtiyaç olduğunu belirten Medeni Hasas, da, "Buraya bir üst geçit yapıldığı için teşekkür ediyorum. Şu an bir asansör var, yalnız o daha bitmedi. Bu orta refüjün de kapatılması lazım. Kapatılması halinde halkımız yine de üst geçidi kullanmadan oradan geçmeye çalışacak. Bu üst geçitlerin sadece burada değil. Halkın yoğun olduğu bölgelerde de yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Yapılan üst geçidin fazla kullanılmadığına değinen başka bir vatandaş ise, "Yapılan bu üst geçit pek kullanılmıyor. Bu üst geçidin özelikle eski emniyet kavşağı ile bölge hastanesindeki kavşakta da yapılmasını istiyoruz. Üst geçidin kullanılması noktasında halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Kış gelmeden asansörün de hizmete girmesini istiyoruz." şeklinde belirtti.
 
Gündeme taşımıştık
Hatırlanacağı üzere üst geçit ve alt geçit konusunda yaşanan sıkıntıları, "Bölge Hastanesi Kavşağında Büyük Tehlike", "Üst geçit yapılması için kaç kişinin ölmesi lazım?" gibi birçok başlıkla gündeme taşımıştık. (Murat Dalgın-İLKHA)