İŞPORTACILAR ŞAŞKIN

Ramazan ayında vatandaşlar daha çok yiyecek ve içeceğe yöneldiği için özellikle giyim eşyası satan esnaf adeta siftah yapamaz duruma geldi.

VAN 9.07.2015 13:49:10 0
İŞPORTACILAR ŞAŞKIN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Ramazan ayında daha çok yiyecek ve içecek malzemeleri tüketiliyor. Bu durum da genel piyasada bir dengesizliğe yol açıyor.

Vatandaşlar giyim eşyası ve diğer ev eşyası alışverişini bayrama sakladığı için bu tür satış yapan esnaf sadece kapılarını sabah açıp akşam da kapatıyor.

AYDA BİN LİRA KAZANAMIYORUM

Gazetemize konuşan Musa Gümüşçü isimli esnaf, her yıl ramazan ayında aynı durumu yaşadıklarını belirterek, "Ramazan ayı bizim kabusumuzdur. İlk günden itibaren, hatta birkaç gün öncesinde işlerimiz aniden durur. Herkes yeme içmeye bakar. Biz de sabah gelip dükkanımızı açıyoruz, bazen siftah bile yapamadan evimize gidiyoruz. Buraya ayda 2 bin lira kira ödüyorum, ama Ramazan boyunca bin lira zar zor kazanıyorum" diye konuştu.

BAYRAMDA KAZANIRIZ

Selim Güler isimli esnaf da, şimdiden bayram hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Ramazandaki açığı bayram arifesinde kapattıklarını belirten Güler, şunları söyledi:

"Ramazan boyunca hemen hemen satış yapamıyoruz, çok gerekli değilse biri gelip bir şey almıyor. Ama bayram arifelerinde iyi satış yapabiliyoruz. Ramazandaki açığı kapatıyoruz. Bu nedenle de şimdiden bayrama yönelik hazırlıklar yapıyoruz. İnsanların alabileceği çeşitleri vitrinlere koyuyoruz."

İŞPORTACILAR ŞAŞKIN

Kayseri'den gelerek getirdiği çocuk giyim çeşitlerini bir türlü satamadığını belirten Hikmet Gökyay isimli işportacı da şöyle konuştu:
"Büyük bir hevsle geldim, Van'da sen bunları tüketirsin dediler. Bir haftadır buradayım, ne getirdiysem öylece duruyor. Bir iki küçük parça sattım gerisi duruyor. Hani diyelim ki bir şeyin fiyatı 10 tl, ben bazen 2 tl diye bağırıyorum, yine kimse dönüp bakmıyor. Anladım ki milletin yiyeceğe, içeceğe ihtiyacı var, başka bir şeye yok."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı