İspanyol turistten Van Kahvaltısı'na övgüler

Van’ın en önemli mutfak kültürü Van Kahvaltısı, yine övgüye layık göründü. Yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi arasında yer alan Van Kahvaltısına bir övgü de İspanyol turistten geldi.

VAN 6.07.2020 15:33:23 0
İspanyol turistten Van Kahvaltısı'na övgüler
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Önceki gün Sütçü Kenan’da Van Kahvaltısı yapan İspanyol turist, ‘Bu kahvaltıya bayıldım” sözleri ile Van Kahvaltısının değerini bir kez daha tescil etmiş oldu.
   Damak tadı, zengin ürün çeşidi ve kaliteli hizmet anlayışı ile yerli ve yabancı turistlere Van Kahvaltısı hizmetin sunan Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu, öncesi gün yine Van’ı gezmeye gelen yabancı turistleri ağırladı.
   Van’a gelen her kesimin ilk uğrak yeri olan Sütçü Kenan, yıllardır bu işi özveri ile yaparken, bir anlamda Van’ın tanıtım elçiliğini de yapmanın haklı gururunu yaşıyor.

“İlin Mutfak Kültürü çok önemli’
   Bir yerin gelişmesi, kalkınması, refah düzeyinin iyi olması, cazibe bir yer olmasının o ilin değerlerine bağlılığı, değerlerine kattığı önem ve değerlerini tanıtmakla yaptığı faaliyetlerin önemli olduğuna değinen Sütçü Kenan, bütün bu unsurların yanı sıra o ilin mutfak kültürünün de önemli bir etken olduğunu söyledi.

   ‘İspanya'dan Van kahvaltısı yapmaya gelen İspanyol, "Van Kahvaltısı"na bayıldı” diyen Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu İşletmecisi Kenan Coşkun, “Bir ilin mutfak kültürü o ili ziyaret eden yabancı turistlerin tatil deneyimleri içerisinde önemli yer tutmaktadır. Bu nedenle farklı milletlerden ilimize gelen turistlerin Van Kahvaltısı hakkındaki görüşlerini önemsiyoruz. Bizim görevimiz ilimize gelen turistlerin, kültürümüz hakkında iyi kanaatler oluşturmaları ve ülkelerine dönüşte bizden ve kültürümüzden olumlu olarak bahsetmelerini sağlamaktır. Biz Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu olarak, Van Kahvaltısı yapmaya gelen yabancı misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp, ilimiz ve Van Kahvaltısı hakkında olumlu izlenimler oluşturmaları için elimizden geleni yapıyoruz.
   Geçtiğimiz yıllarda Van'a gelen yabancı turistlerin yüzde 90'nı İranlı turistler oluşturuyordu. Pandemi sonrası İranlı Turistlerin ilimize gelememesi, Van Turizmini olumsuz etkilese de, son zamanlarda Avrupalı Turistlerin ilimize gösterdikleri ilgi bizleri çok memnun etmektedir. İnşallah en kısa zamanda pandemi süreci biter ve yeniden İranlı dostlarımızı da ağırlama şansımız olur. O zaman her şey çok daha güzel olacak” dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ