İslam'a karşı İslam Projesi her yerde faaliyette

'Mısır İsrail'e 'Hamas'ı vurun' çağrısı yaptı'

VAN 13.04.2014 12:15:04 0
İslam
Tarih: 01.01.0001 00:00
İsrailli gazeteci ve siyaset bilimci Ehud Yaari uluslararası bir üniversitede katıldığı konferansta, 3 Temmuz'daki kanlı darbeden sonra yönetime gelen Mısır hükümetinin İsrail'e 'Hamas'ı vurun, en büyük destekçiniz olalım' şeklinde anlaşmaya çağırdığını söyledi.
Jarusalem post gazetesinin eski yazarlarından siyaset bilimci Ehud Yaari, darbeden sonra yönetime gelen Mısır hükümetinin Gazze ve Hamas'a karşı büyük bir nefretle dolu olduğunu, bu nefretin İsrail'i bile şaşırttığını söyledi.

İsrail endişeli

Yaari, Mısır hükümetinin İsrail'e Hamas konusunda sürekli baskı yaparak 'Hamas'ı vurun!' şeklinde çağrıda bulunduklarını, ancak İsrail'in bu konuda 'gergin ve endişeli' olduğunu ifade etti. Yaari konuşmasına şöyle devam etti; 'Mısır medyası sürekli Filistin halkının ve özellikle Gazze'yi hedef alan yayınlar yapıyor.

Mısır'ın Hamas nefreti bizi bile şaşırtıyor

Mısır hükümeti, Refah kapısını aylarca kapalı tutup, içeriye her türlü malzemenin giriş çıkışını engelliyor. Böylece Gazzelileri zor durumda bırakıyor. Düşünüyorum, evet Hamas bizim düşmanımız ama bizi bu konuda destekleyenlerin Mısır olması gerçekten şaşırtıcı. Hamas'a saldırmayı ve bu tehdidi yok etmeyi biz de istiyoruz ancak İsrail şuan Gazze şeridinde bir karışıklığa neden olmaktan geri duruyor, çekiniyor.'