“İslam öğretmenlere değer vermiştir”VİDEO İZLE

​İslam’ın ilme ve ilmi öğretenlere değer verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Hayati Aydın, öğretmenlerin öğrencilerine sadece fenni ilimler değil bunun yanında İslami ilimleri de vermesi gerektiğini söyledi.

VAN 24.11.2015 10:43:37 0
  “İslam öğretmenlere değer vermiştir”VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayati Aydın, İslam’ın ilme ve ilmi öğretenlere değer verdiğini vurgulayarak, öğretmenlerin öğrencilerine sadece fenni ilimler değil bunun yanında İslami ilimleri de vermesi gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Prof. Dr. Hayati Aydın, İslam’ın ilme verdiği değerin en güzel göstergesinin İslam’ın ilk emrinin ‘Oku’ olması olduğunu kaydetti.

“İslam ilme ve öğretmene değer vermiştir”

İslam’ın ümmi olan bir topluma indiğine işaret eden Prof. Dr. Aydın, “Bu toplumda okuma yazma bilen sayısı çok az olmasına rağmen ilk inen ayetin ‘Oku Yaradan Rabbin adıyla oku….’ olması çok manidardır. Bu ise İslam’ın ilme verdiği değeri göstermektedir. İlme değer veren İslam dolayısıyla bu ilmi öğreten insanlara da daima değer vermiştir. Gerek ayetlerde gerekse de hadislerde ilmi öğreten kişiler övülmüşlerdir. Allah Resulü ilmi öğretenlerin halkalarına oturdu ve ‘Ben Öğretmen olarak insanlara gönderilmişim.’ dedi. Öğretmenlik peygamber mesleğidir diyebiliriz. Çünkü Peygamberler de geldikleri kavimlere ya da insanlığa bir şeyler öğretmek üzere gelmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenler gençlerimizin hem dünyası hem de ahireti için çalışmalı”

Hz Ali’nin (ra) ‘Bir kimse bana bir harf öğretirse o kimse beni köle edinmiş olur’ sözünü hatırlatan Prof. Dr. Hayati Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizler öyle bir dinin, kültürün insanıyız ki anne babamıza verdiğimiz değerin daha fazlasını öğretmenlere vermemiz gerektiğini bizlere emrediyor. Öğretmelerimiz sadece öğrencilerimize fenni ilimler değil de İslami ilimler de verirlerse sadece bu dünyaya münhasır bir amel değil iki dünyaları için faydalı olan bir iş yapmış olurlar. Bunun mükâfatını mutlak surette alırlar. Dolayısıyla öğretmenlerin görevlerini tam ifa etmeleri hem gençlerimizin bu dünyasını hem de ahiretini kazanmalarına vesile olacaktır.”

Öğretmelerden beklentilerinin hem teknik ve pozitif ilimler noktasında hem de Allah’ı tanıma noktasında çocuklarımıza rehberlik etmeleri olduğunu aktaran Prof. Dr. Aydın, televizyonlarda öğretmenlerin maaşları dışında haber yapılmadığından da yakındı.

Öğretmenlerin maddi kaygıları olmamalı

Öğretmenlerin maddi kaygılardan uzak olmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Aydın, “Bu noktada bizlerin Milli Eğitim Bakanlığından beklentimiz, öğretmenlerimizin hayat standartlarını biraz daha yükseltmelidirler ki geçim kaygısı ya da maddi kaygılar ortadan kaldırılsın. Az önce de ifade ettiğimiz gibi her şey maddiyat değildir. Hocalarımızın da bu hususta olayın manevi yönünü de göz önüne almalıdırlar. Bu meslek insanlık gayesi için çaba sarf eden bir meslek olmalıdır. Öğretmenlik mesleği ulvi bir meslektir. Sizin aracılığınızla tüm öğretmenlerimizin gününü de kutluyoruz” diye konuştu.(Murat Dalgın- İLKHA)