İşkur, eleman ihtiyaçlarını tespit etti

İŞKUR'un, 81 ilde 90 bin 749 işyerini, Van İş Kurumu'nun ise 452 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit ettiği bildirildi.

VAN 2.12.2017 18:15:00 0
İşkur, eleman ihtiyaçlarını tespit etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Konu hakkında açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih Serçe; “Piyasanın önde gelen faaliyetleri Toptan ve Perakende Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörlerinde yer almakta iken Van ilinde de aynı sektörler yer almaktadır. Türkiye genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin % 10,3’ünde 286 bin 23 kişilik, Van’da 20+ istihdamlı işyerlerinin % 4,4’ünde 59 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Türkiye genelinde açık iş oranı % 2,7 iken, Van’da ise açık iş oranı yüzde % 0,3 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %1,9 ile Toptan ve Perakende Ticaret olmuştur.” dedi.
Van’daki işverenlerin en çok talepte bulundukları mesleklerin beden işçisi (genel), kadın giyim modelist yardımcısı ve dokuma konfeksiyon yardımcısı olduğunu belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih Serçe; “Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, İş Tecrübesi ve Mesleki Nitelik’tir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR  ve akraba-eş dost aracılığı ile aramaktadır. Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin % 18,5’inde 464 bin 52 kişinin temininde güçlük çekilmekte iken, Van’da % 17,7’sinde 187 kişinin temininde güçlük çekilmiştir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Gaz Altı Kaynakçısı, Elektrik Ark Kaynakçısı, İş Makineleri Operatörü ve Aşçı meslekleridir. Türkiye genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 650 bin 849 kişilik bir artış beklenirken, Van’da 725 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, Van ilinde 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 3,9 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret’tir. Temizlik Görevlisi, İnşaat İşçisi Ve Beden İşçisi (İnşaat) mesleklerinde istihdam artışı beklenirken İnşaat Elemanları Kalıpçısı (Elle), Alçı Dekorasyoncu (Kartonpiyer) ve Su Kanalı İşçisi mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.” ifadelerini kullandı. 
/ Prestij Haber Merkezi

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi