İskender Ertuş törenle BDP'ye geçiyor

Başkale’de 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Ertuşi Aşireti'nin kanaat önderi İskender Ertuş BDP’ye geçecek…

VAN 20.02.2014 23:05:15 0
İskender Ertuş törenle BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale'de 3 dönem belediye başkanlığı yapan İskender Ertuş, 22 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan bir törenle BDP'ye geçecek.

Haftasonu yapılacak olan bir tören ile BDP'ye geçecek olan kanaat önderi İskender Ertuş, yapılacak tören öncesi Başkale Belediye Eş Başkan Adayı İhsan Güler'i ziyaret etti. Ertuş, burada yaptığı konuşmada Öcalan'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ertuş konuşmasında ayrıca, “Bugün bizleri aynı çatıda birleştiren ve hepimizi tek yürek yapan Sayın Abdullah Öcalan’a sonsuz teşekkür ederiz. Başkale halkı olarak bizler artık hiçbir zaman burada düzen partileriyle yer almayacağımızı ve hepimizin tek yuvasının burası olduğunu belirtmek isterim. Bizler ne kadarda şimdiye kadar burada olmasaydık ta her zaman gönlümüz ve yüreğimiz buradaydı. Bu saatten sonrada ilçemizde tüm yüreklerimiz tüm aşiretlerimiz ve tüm halkımızla beraber olarak Başkale halkının birlik ve beraberliğini tüm dünyaya deklare edeceğiz. Bu seçimde hepimiz bu partinin bir çalışanı bir neferi olarak üzerimize düşecek her görevi en güzel şekilde yerine getirip, Başkale’nin adını inşallah tüm dünyaya bir kez daha duyuracağız. Hepinizin bildiği gibi şimdiye kadar bizler Partimizle uzak durmak zorunda kalmış ya da bırakılmıştık. Ama bizlerde artık geriye değil geleceğe bakacağız. 22 Ocak Cumartesi günü Van’da Şahsım aşiretim ve tüm akrabalarımla beraber Barış ve Demokrasi Partisi BDP’ye katılacağız. Gönlüm ister ki bu mutlu günde tüm Başkale haklıda bizimle beraber olsun ve bu mutlu günümüze şahitlik etsinler. Ben bir kez daha hepinizi saygıyla selamlıyor. Bu seçimin Partimizin göstereceği büyük zaferle sonuçlanmasını ve bu sonucun Sayın Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğüne vesile olmasını diliyorum” dedi.

İskender Ertuş’un açıklamalarından sonra kısa birer açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ve Eş Başkan Adayı İhsan Güler “ Başkale’de her şeyden önce hepimizin en büyük isteği Başkale’de büyüklerimizle, Kanaat Önderlerimizle ve tüm halkımızla beraber tek yürek ve tek parça olmamızdır. Bugünde bizler bu duyguyu yaşadığımız için hepimiz çok mutluyuz. Bizler her zaman bunu diyorduk, gerek bölgemizin gerekse ilçemizin kanaat önderleri sadece bir aşiretin değil hepimizin kanaat önderleridir. Bundan sonra hepimiz hep beraber Başkale için üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz, dedi.

BASKALENEWS