İskele Öğretmenevi'nde hijyen eğitimleri…

YETERSİZ PERSONEL OLDUĞUNDA İYİ BİR HİJYEN SAĞLANAMAZ

VAN 13.07.2015 13:55:23 0
İskele Öğretmenevi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da, gıda üretim ve perakende işyerleri ile, kurum yemekhaneleri ve restoranların hizmet sunduğu yerlerdeki çalışanlara yönelik hijyen eğitimleri devam ediyor. İskele Öğretmenevi'ndeki aşçı ve aşçı yardımcıları, garson ve stajyerlere de bu kapsamda hijyen eğitimi verildi.
Bölge: Bişar Ulutaş
Tuşba Toplum Sağlığı Merkezi, İskele Öğretmenevi'nin restoran bölümünde çalışanlara yönelik halkın ve kendilerinin sağlığı açısından olumlu bir sonuç alınması maksadıyla hijyen eğitimi verildi. Tuşba Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları; Kamran Esen ve Neslihan Cacim tarafından slayt sunum eşliğinde eğitimler verildi. Özellikle kişisel hijyen konusunda çok dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Eğitime katılan personeller de, söz konusu çalışmayı faydalı gördüklerini ifade ettiler.
 
YETERSİZ PERSONEL OLDUĞUNDA İYİ BİR HİJYEN SAĞLANAMAZ
Özellikle yetersiz personellerden kaynaklı hijyen sorunlarının doğduğu ve besin kaynaklı salgınların yüzde 20'sine enfekte bireylerin neden olduğu açıklanarak, yetersiz personel konusundaki sorunlara her iş yerinin dikkat etmesi gerektiği hatırlatıldı. Eğitimciler katılımcılara özellikle ellerin sık sık yıkanması, yere asla tükürülmemesi, gıdaların üzerine hapşırılmaması, cilt solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesi, çalışırken yüzük, bileklik gibi takıların kullanılmaması gerektiğini belirtti.
Gıdalarla çalışırken ağız, burun ve saçlara dokunulmaması gerektiği hatırlatılan eğitimde, herkesin iş kıyafeti giymesi, üretimde çalışan personelin maske, bone ve eldiven kullanması, ellerdeki çatlak, yara veya hastalıkların olması durumunda tedavi edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Eğitimlerde, söz konusu iş yerlerinde lavabo, sıcak-soğuk su, dezenfektanlı sıvı sabun, kağıt havlu ve çöp kutusu bulunmasının şart olduğu ifade edildi.
Gıda üretim ve perakende işyerleri, yemek hizmeti sunan işyerleri ve kurum yemekhaneleri ve restoranlara yönelik eğitimlerin büyük bir faydası olduğunu gördüklerini anlatan İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, "Gerçekten de eğitimciler çok önemli konulara dikkat çekti. Bizler kurum olarak bu tür hijyen durumuna fevkalade dikkat ediyoruz. Ama elbette ki eğitimcilerimizin anlattığı güzel bilgilerden faydalanıldığına inanıyorum. Bu kapsamda emeği geçenlere de teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.