İskele Caddesi’ndeki o tabelalar hâlâ yerinde duruyor

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Kayyum tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi tarafından İskele Caddesi çift yön çalışmaları gerçekleşti. Caddenin iki ayrı bölümüne bırakılan ‘İskele Caddesi’ndeki ağaçlar Edremit Kent Orma

VAN 11.06.2019 11:09:56 0
İskele Caddesi’ndeki o tabelalar hâlâ yerinde duruyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 2009 yılında tek yönlü olarak hizmet veren İskele Caddesi, uzun yıllar tek yön uygulaması yüzünden gelişememişti.
2016 yılında kayyum tarafından yönetilmeye başlanan Büyükşehir Belediyesi halkın talebi doğrultusunda İskele Caddesi’nde yenileme ve çift yön uygulamasına geçmişti.


         Dönemin Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile tek yönlü olarak hizmet veren İskele Caddesi tekrar çift yönlü hale getirilmiş, caddedeki ağaçlar ise Edremit Kent Ormanı’a taşınmıştı.
HDP’li cenahın ‘ağaçlar katlediliyor’ tarzındaki kirli propagandalarına karşı, caddenin iki ayrı bölümüne ‘İskele Caddesi’ndeki Ağaçlar Edremit Kent Ormanı’na dikilecektir’ duyuru tabelaları asılmıştı.


        Caddenin tamamlanmasının ardından söz konusu tabelalar uzun süre yerinde durdu. 31 Mart seçimlerinin ardından yaklaşık 2.5 aylık bir süre geçmesine rağmen söz konusu tabelaların hala yerinde durduğu görüldü.
Vatandaşlar ise uzun bir süredir söz konusu tabelaların kaldırılmamasının ‘büyükşehir’ statüsündeki bir şehre yakışmadığını yorumladı.Van Bölge Gazetesi