İskele Caddesi’ndeki aydınlatma direkleri bakım bekliyor

Van’ın İskele Caddesi’nin çift yönlü trafiğe açılması ile birlikte kaldırımlara dikilen bir metrelik ışık sistemlerinin çoğu kırık veya arızalı. Vatandaşlar bozulan, kırılan veya yerinden sökülmüş durumdaki ışık sistemler

VAN 8.07.2019 17:49:01 0
İskele Caddesi’ndeki aydınlatma direkleri bakım bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Kayyum tarafından geçtiğimiz sezon kentin en önemli projelerinden biri olarak hizmete giren İskele Caddesi’nin yeni görünümü vatandaşlar tarafından takdir toplarken, şeritleri ayıran dubaların kırık durumda olması, kaldırımlardaki ışık sistemlerinin bozulmuş haliyle bekletilmesi vatandaşı üzüyor.


        Daha önce basına yansıyan haberlerde İranlı bir vatandaşın sarhoş olduğu için bir gece vakti kaldırımdaki ışık direklerini tekmelediği görülürken, bazı direklere de başka vatandaşların zarar verdiği öğrenildi.
İskele Caddesi çift yönlü haliyle ve yeni görünümüyle herkesin beğenisini kazanırken, yolları ayıran dubalar zaman zaman kendini bilmez bazı sürücülerin hedefi haline geldi. Eğik, bozuk veya kırık vaziyetteki dubalara Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale etmemesi ise art niyetli olarak karşılanıyor. Yine kaldırımlarda birçok ışık sisteminin kırık, bozuk, eğik vaziyetteki görüntüsü eklendi.


       Vatandaşlar ise yolun güzel bir görünümde kalması için Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin konuya duyarlı olmasını istiyor.
İskele Caddesi’nin ülkenin en uzun caddesi unvanına sahip olduğunu, daha önce tek yönlü olduğu için uzun süre gelişmediğini söyleyen vatandaşlar, “Ancak geçtiğimiz yıl kayyum belediyesi tarafından bu cadde kentin en güzel caddesi konumuna getirildi. Yollar genişletildi. Çift yön oldu ve sağlı sollu ağaçlar dikildi. Kaldırımlara caddeyi güzel gösteren elektrik direkleri dikildi. Yine kaldırımlara boyu bir metre olan ışık sistemleri dikildi. Ancak ışık sistemlerinin çoğu kırık, bozuk veya tamire ihtiyaç halde bekliyor. Ancak Büyükşehir Belediye yetkililerinin sanki bu caddenin sorumluluğu onlarda değilmiş gibi ilgilenmediğini görüyoruz. Bunun iyi niyetle bağdaşır bir yanı yok. Kaldırımlardaki ışık sistemleri ve yolu ayıran dubaların tamir edilmesi, bozulan veya kırılanların yerine yenilerinin dikilmesini istiyoruz” yorumunu yaptılar.