İskele Caddesi'nde çalışmalar sürüyor

Türkiye'nin en uzun caddesi olarak bilinen Van İskele Caddesi'ndeki yenileme ve çift yön uygulama çalışmaları sürüyor. Söz konusu caddedeki ağaç söküm işlemlerinin ardından kaldırımların alt yapı çalışmaları ve yolun genişletilme

VAN 27.07.2018 10:38:41 0
İskele Caddesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun, İskele Caddesi'nin çift yön olma talebine duyarsız kalmayıp bu caddede yenileme çalışmalarının yapılması talimatının ardından çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz ay başlanan çalışmalarda, söz konusu caddedeki ağaçlar sökülüp Edremit'teki ormanlık alana dikildi. Ardından eski kaldırımlar tümüyle söküldü ve bu bölgelerde ışıklandırmalar için gerekli çalışmalar yapıldı. Söz konusu yolun genişletilmesi ve çift yönlü trafiğe açılması için yakın zamanda çalışmaların sonlanacağı ifade ediliyor.

 


             Türkiye'nin en uzun caddesi olarak bilinen ve Beşyol Mevkii'nden başlayıp Van Gölü'ne kadar uzanan İskele Caddesi'nde yenileme çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda İskele Caddesi trafiği çift yöne açılırken, 7 kilometrelik caddenin tek yön olan 2 kilometresinde peyzaj ve ışıklandırma çalışması yapılıyor.
İskele Caddesi'nin yenileme çalışmalarının yapıldığı bölgelerde oturan vatandaşlar ve esnaflar ise durumdan memnun görünüyor.

 


               VATANDAŞLARDAN VALİ ZORLUOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Söz konusu çalışmalar neticesinde İskele Caddesi'nin şehrin ve belki de bölgenin en modern ve en güzel caddelerinden biri konumuna geleceğini söyleyen vatandaşlar, "Malumuzun bu cadde ülkemizin en uzun caddesi olarak biliniyor. Hatta dünyanın en uzun ikinci caddesiymiş. Fakat yıllardır bu caddede tek yön uygulaması olduğundan dolayı bir türlü gelişme olmadı. 10-15 yıl önce bu cadde Van'da en işlek ikinci caddeydi. Ama özellikle tek yön uygulamasının ardından cadde adeta öldü. Bizler basın aracılığıyla, sosyal medya mecralarında ve STK temsilcilerine bizzat defalarca bu caddenin yeniden çift yön uygulamasına geçilmesi için çağrılarda bulunduk. Bu caddenin çift yön uygulaması olması için taleplerimize sessiz kalmayan Van Valisi Murat Zorluoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz bir talimatla bu caddeyi eskisi gibi dar bir yol olarak çift yön trafiğe açabilirdi. Ama sağolsunlar caddenin ilk etapta iki kilometrelik bölümünü genişleterek, kaldırımları yenileyerek, peyzaj çalışmaları ve yeni ışıklandırma sistemleriyle birlikte hizmete açılması talimatını verdi. Kendisine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz" yorumunda bulundular.

 


                    Söz konusu çalışmalardan esnaflar da memnun. Vali Zorluoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çalışmalar için teşekkür eden esnaflar, "İskele Caddesi'nin çift yön olması gerek biz esnaf açısından gerekse de kentteki trafik sorunun giderilmesi noktasında son derece önemlidir. Somut olarak da çalışmaların başlaması sevindiricidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dediler.

 


                 Öte yandan Ramazan Bayramı öncesi başlayan çalışmalar geceli-gündüzlü devam ediyor. Yenilenen İskele Caddesi'nde, kaldırım ve asfalt tamamen yenilenerek peyzaj çalışması sıfırdan yapılıyor. Caddenin 2 kilometrelik kısımda yeni ışıklandırma konsepti uygulanarak cadde modern bir yapıya kavuşturuluyor.