İskele Caddesi yarış pistine döndü

Van'ın en uzun ve en işlek ana arterlerinden biri olan İskele Caddesi'nin yeniden çift şerit olacak olmasının sevinci yaşanırken, bazı sürücüler tek yön olan yolda özellikle gece saatleri oldukça hızlı araç kullanıyor. Adeta yarış pi

VAN 28.12.2017 09:43:30 0
İskele Caddesi yarış pistine döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Geçtiğimiz aylar içinde Van Büyükşehir Belediyesi'nin İkinisan Caddesi'ni modern bir görüntüye kavuşturması ile birlikte, dünyanın en uzun ikinci, Türkiye'nin ise en uzun caddesi olan İskele Caddesi'nin bir an önce yeniden çift şeritli yol olması gerektiği belirtilmişti.
Özellikle gazetemizde yayınlanan haberlerde, İkinisan Caddesi'ne verilen önemin, İskele Caddesi'ne de verilmesi gerektiği ifade edilmişti.
   Halkın sesine kulak veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu da, İskele Caddesi'nin yeniden çift yönlü olacağı müjdesini vermişti.
   Ardından caddede fizibilite çalışmalarına başlanmış, Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler caddede incelemelerde bulunmuştu. Ancak cadde tek yönken bazı sürücüler oldukça hızlı araç kullanıyor.
   Cadde güzergahında ikamet eden vatandaşlar ise özellikle gece saatlerinde araçların çok hızlı kullanıldığını belirterek, "Caddenin tek yön olması nedeniyle bazı sürücüler duyarsız bir şekilde araçlarını oldukça hızlı kullanıyor. Sanki yarış atıyormuş gibi bir durum yaşanıyor. Gece saatlerinde bazı motosikletler de son süratle hareket ediyor. Hatta bazı kafadar motosiklet sürücüleri yarış atıyor. Bu duruma mutlaka el atılmalı. Cadde bir an öne çift şerit olursa, bu sorunlar da çözülmüş olur" yorumunda bulundular.