İskele Caddesi müjdesi…

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci caddesi olan İskele Caddesi'nin çift yönlü olması isteğine, Van Valisi Murat Zorluoğlu'ndan müjdeli yanıt geldi. Vali Zorluoğlu, 7 kilometrelik yolun iki hafta içinde çift yönlü olarak traf

VAN 27.11.2017 09:51:05 0
İskele Caddesi müjdesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gazetemizde defalarca gündeme getirilen İskele Caddesi'nin tek yön hapsinden kurtarılması gerektiğiyle ilgili güzel bir haber geldi.
    Van Valisi Murat Zorluoğlu, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Halkımızın talebi üzerine, İskele Caddemizi çift yönlü trafiğe açma kararı aldık. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.
   Gazetemize defalarca konuşan esnaflar, caddenin olduğu mahalle sakinleri ve vatandaşlar söz konusu yolun çift yön olması gerektiğini ifade etmişti.
   En son 20 Kasım tarihli gazetemizde yayınladığımız haberde yine bu caddenin mutlak suretle çift yön olması gerektiğini dile getirmiştik.
   Dünyanın en uzun ikinci caddesi olan ve ülkemizin de en uzun caddesi unvanına sahip olan İskele Caddesi'nin bir türlü çift yönlü olarak trafiğe açılmaması, aynı zamanda gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu yayınlamıştık.
Van'da mahalle sakinleri, esnaflar, birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve parti başkanları tarafından söz konusu caddenin çift yön olması gerektiği ile ilgili açıklamalar yapılmıştı.
    Söz konusu caddenin tek yönlü trafik uygulaması ile adeta gelişmesi önlenmişti. İskele Caddesi'nde, en büyük sıkıntıyı ise cadde esnafının çektiğini dile getirmiştik.
     Gazetemizde yayınladığımız haberde, İkinisan Gazetesi'ne verilen önemin, İskele Caddesi'ne de verilmesi gerektiği belirtilmiş ve İskele Caddesi'ne üvey evlat muamelesi yapılmamasını isteyen cadde esnafı ve mahalle sakinlerinin, "Son yıllarda Van'ın en kıytırık caddeleri bile büyük gelişme gösterirken, bu caddenin gelişmemesinin önündeki en büyük engellerden biri tek yön uygulamasıdır. Ülkemizdeki birçok caddenin genişliği İskele Caddesi kadar değilken, yine İskele Caddesi'nin kaldırımları bu kadar geniş iken, niçin bu cadde tek yöne hapsediliyor. Mutlaka bu cadde çift yön olmalı" yorumlarına yer vermiştik.
    Vali Zorluoğlu'nun müjdesi esnafları ve mahalle sakinlerini olduğu gibi birçok kişiyi sevindirdi. Özellikle sosyal medyada kentin önemli isimleri kararın doğru olduğu yönünde yorum yaptı.