Isınmak için aracın motoruna giren kedi donarak öldü

Van'da soğuktan üşüyen kedi, ısınmak için bir aracın motor kısmına girdi. Ancak eksilerin altına düşen hava sıcaklığı dayanamayan kedi, donarak öldü.

VAN 3.01.2014 15:13:46 0
Isınmak için aracın motoruna giren kedi donarak öldü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geceleri eksilerin altına düşen hava sıcaklığı hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Soğuklardan korunmak için akşam saatlerinde sıcak olan araç motorlarına giren hayvanlar ya donarak ya da lastiklerin arasına sıkışarak feci şekilde can veriyor.

Benzer bir olay da Van'da yaşandı. Sabah saatlerinde işe gitmek için aracını çalıştıran Mehmet Tasan adlı sürücü motor bölümünde ses gelmesi üzerine kaportayı açtığında motor bölümünde bir kedi olduğunu fark etti.

Kış aylarında bu tip olaylara sıklıkla karşılaştıklarını anlatan araç sahibi Tasan, araç sahiplerinin daha dikkatli olmalarını istedi.

Olayı anlatan Mehmet Tasan, sabah işe gitmek için aracını çalıştırdığında motor kısmında ses geldiğini belirterek, "Kaportayı açtığımda motor kısmında bir kedi olduğunu fark ettim. Önce kedinin kayışların arasına sıkışarak öldüğünü düşündüm. Ancak kediyi çıkardığımda donarak öldüğünü gördüm. Sürücü arkadaşlara tavsiyem özellikle sabah saatlerinde araçlarını çalıştırmadan önce mutlaka kontrol etmeleridir. Çünkü havalar soğuk olduğu için gece motor sıcaklığını fark eden kedi, kuş ve benzeri hayvanlar ısınmak için o bölümlere girebiliyorlar. Bunların fark edilmemesi durumunda hem hayvan hem de araç zarar verilebiliyor." diye konuştu.

Ölen kediyi girdiği yerde çıkaran Tasan, aracını sanayiye götürdü. (Murat Dalgın-İLKHA)