“Işıklar sönmesin” talebi

Son 3 yıldır Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) tarafından düzenlenen Van Shopping Fest (Alışveriş Günleri) kapsamında, şehrin ana caddeleri de ışıklandırılıyor.

VAN 20.03.2017 10:40:46 0
“Işıklar sönmesin” talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Işıklandırma çalışmaları büyük bir beğeni topluyor. Öyleki, düzenlenen festivalin can alıcı noktası olarak görsel anlamda adeta büyüleyen ışıklandırmalar öne çıkıyor. Van'a ayrı bir hava katan ışıklandırmalar halkın ve turistlerin büyük dikkatini çekiyor. Ancak kente yakışan ışıklandırmalar 15 Mart – 5 Nisan tarihleri arasındaki Alışveriş Festivali süresince kalıyor. Sonradan ışıklandırmalar kaldırılıyor ve ışıklandırmanın kaldırılması da Van'ı yeniden rutin görüntüsüne çeviriyor. Bu yıl ise aynı şeyin yaşanmaması adına ışıklandırmanın festival sonrasında da kalması çağrısında bulunan birçok vatandaş, konuyu özellikle sosyal medyada dile getirmeye başladı. Vatandaşlar, “Van, Alışveriş Festivali sonrası da aynı şekilde ışık cümbüşü içinde kalsın. Yeniden rutine dönülmesin.” diye çok sayıda mesaj paylaştı.

DURUM DEĞERLENDİRİLİYOR

Edinilen bilgilere göre, talep üzerine ışıklandırmaların kaldırılmaması yönünde bir tutumun ön plana çıktığı, ancak bunun mümkün olabilmesi için bazı altyapı çalışmalarının yapılması gerektiği belirtildi.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ramazan Temizer, “Açıkçası bizler de ışıklandırma tabelaları ve diğer ışıklandırma materyallarının sabit şekilde kalmasını arzuluyoruz. Her yıl yeniden söküp yapmak külfetli ve zor bir iş. Ancak bunun mümkün olabilmesi için ışıklandırma tabelalarına özel bazı direkler dikilmeli. Alt yapıya ilişkin bazı çalışmalar yapılmalı. Çünkü bu ışıklandırma çalışmaları birçok noktada geçici bir şekilde yapılmış. Ve alt yapısı olmadığı için bazı noktalarda ışıklandırma tabelaları olmasına rağmen yanmıyor. Ya da bazı noktalarda alçak kalmış ve belediye otobüsleri çarpıyor. Üyelerimizden, vatandaşlarımızdan 'ışıklar sönmesin' diye gelen talebin farkındayız çünkü aynı talebi bize de yoğun şekilde bildiriyorlar. Bizler, halkımızdan, üyelerimizden gelen taleplere elbette ki kayıtsız kalamayız, geri çevirmeyiz. Bizler belediye yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, aslında belediyenin de ışıkların süreklilik arz edecek şekilde kalmasından yana bir talepleri olduğunu gördük. Ancak dediğim gibi altyapı ile ilgili gerekli çalışmalar yapılırsa biz ışıkların sabit kalması yönünde üzerimize düşeni yaparız. Altyapı ile ilgili de belediyenin ve VEDAŞ'ın yapması gerekenler var. Bunlar yapılırsa, ışıklar sabit şekilde kalır” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: M.Selim KURT