IŞİD Kobani'ye tekrardan girdi iddiası

PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, IŞİD'in Kobani'deki iki semte ağır silah ve tanklarla girdiğini açıklarken, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından da Kobani'nin artık düştüğü duyuruluyor

VAN 9.10.2014 09:42:53 0
IŞİD Kobani
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, IŞİD'in Kobani'deki iki semte ağır silah ve tanklarla girdiğini açıklarken, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından, şehrin düşttüğü duyuruluyor, zafer ve kutlama çağrıları yapılıyor.

Reuters'a konuşan PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, IŞİD'in Kobani'deki iki semte ağır silah ve tanklarla girdiğini açıkladı. Abdullah, "IŞİD bu gece iki mahalleye ağır silah ve tanklarla girdi, siviller ölmüş olabilir zira çok yoğun çatışmalar var" açıklaması yaptı.

Yine Reuters'a konuşan bir başka PYD yetkilisi de, koalisyon güçlerinin hava saldırılarına rağmen IŞİD'in, Kobani'nin doğu ucundaki bazı binaları ele geçirdiğini dtuyurdu.

IŞİD: KOBANİ DÜŞTÜ

IŞİD'e yakın sosyal medya hesapları ise Ayn'ül Arab olarak isimlendirdikleri Kobani'nin artık ellerinde olduğunu duyuruyor. Bu hesaplardan, "Kobani bizim, ufak bazı çatışmalar olsa da şehre hakimiz" tweetleri atılıyor.