İŞGEM Büyüyor` projesi devam ediyor

Van`da deprem öncesinde başlatılan `İŞGEM Büyüyor` projesi kapsamında kapsamında 8.500 m2 kapalı alan üzerine 30 yeni işliğin yapılacağı ve yeni girişimcilere verileceğini bildirildi.

VAN 17.02.2013 22:02:18 0
İŞGEM Büyüyor` projesi devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan Van İş Geliştirme Merkezini (İŞGEM) ziyaret etti. Burada Konuşan İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, deprem sonrası zorluklar yaşamalarına rağmen 2 firmanın zaruri mazeretleri dışında kimsenin işlerini bırakmadığını ve şimdilerde ise önceki düzene kavuşmalarına ilave olarak merkezlerindeki mevcut girişimci işletmelerin haricinde yeni girişimcilerin taleplerinin sırada olduğunu söyledi.

 

Mahmut Gedik, deprem öncesinde AB Fonundan hak kazandıkları 6 milyon 200 bin Euro gibi önemli bir bütçeye sahip olan `İŞGEM Büyüyor` projesinin devam ettiğini, proje kapsamında 8.500 m2 kapalı alan üzerine 30 yeni işliğin yapılacağını ve bunun akabinde yeni girişimcilere verileceğini kaydetti.

 

Van`da hayata geçirilecek projeler
Van`da yapımı devam eden projelerden söz eden Milletvekili Gülşen Orhan, Van`ı ve Vanlıları yakından ilgilendiren 5 bin kişilik Kapalı Spor Salonu, Adliye Binası, Abalı Kayak Merkezi, Van Su Sporları Merkezi, Edremit Marinası, Van Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Fuar ve Kongre Merkezi, Tekstil Kent, Urartu Müzesi ve Van Kalesi restorasyon çalışmaları gibi projeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Orhan, bu yatırımlarla Van`ın Büyükşehir olduğunu ve yatırımların daha da artacağını ifade ederek, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel damarlarının açılacağını söyledi.

 

Gülşen Orhan daha sonra İŞGEM` de Van`ın ilk yat üretimini yapan Firmayı gezerek, Firma yetkililerinden bilgi aldı. (Murat Dalgın - İLKHA)