İşçilerin oturma eylemi devam ediyor

Van'da İŞKUR tarafından işten çıkarılan 7 bin 286 işçi otuma eylemlerine devam ediyorlar.

VAN 18.06.2014 12:05:35 0
İşçilerin oturma eylemi devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
- Van'da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 taşeron işçinin Feqiyé Teyran Parkı'nda başlattıkları oturma eylemi 5’nci gününe girdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü eyleme başlayan işçiler, işlerine geri dönünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.

Feqiyé Teyran Parkı’nda oturma eylemlerine devam eden işçilerin tekrar işe alınmak için başlattıkları imza kampanyasına Van halkı büyük destek veriyor.

“Eylemlerimize devam edeceğiz”
Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, 7 bin 286 işçinin tekrar işe alınması için sürekli yetkililerle görüştüğünü belirterek, “Biz 5 gündür eylemlerimizi sürdürüyoruz. Bu kardeşlerimizin tekrar işe alınması için sürekli yetkilerle irtibat halindeyiz. Yetkililer bu konuda gerekli çalışmalar yürüttüklerini söylüyorlar. Dün AK Parti Genel Merkezi bizimle iletişime geçti. 7 bin 286 işçi kardeşimiz için birkaç gün sonra olumlu şeylerin olacağını söylediler. Biz de olumlu bir cevap alamadığımız takdirde eylemlerimizi sürdüreceğimi söyledik. Aynı zamanda başlattığımız imza kampanyasına destek veren bütün Van halkına teşekkür ediyoruz. Bize gerçekten büyük bir destek veriyorlar. Bize bu konuda destek veren herkesten Allah razı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.