İşçiler Bölge Gazetesi'ne Dert Yandı

Devlet Demir Yolları'nda çalışan işçiler gazetemize dert yanarak kadro istedi. İşçiler belli bir çalışma sürelerinin olmadığını belirterek, 24 yıldan bu yana Devlet Demir Yolları'nda çalıştıklarını fakat kadro alamadıklarını s?

VAN 25.10.2013 12:12:39 0
İşçiler Bölge Gazetesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bölge: Uğur Abbasigil - Hacı Yılmaz

Birçok dilekçe vermelerine rağmen sorunlarının çözülmediğini belirten işçiler, verilen dilekçelerin kaide alınmadığını belirttiler. İşçeler aynı zamanda sosyal güvencelerinin de aktif olmadığını söylediler. İşçiler kendilerine biran önce kadro verilmesi gerektiğini söylediler.
Konu ile ilgili gazetemize toplu açıklamalarda bulunan
Devlet Demir Yolları işçileri, başka iş yapma gibi bir imkânlarının da olmadığını belirterek, "Hastanelerde istediğimiz gibi faydalanamıyoruz. Sağlık güvencemiz aktif değil. Bura çalışan arkadaşlarımızın sorunları çok. Bu sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Bölgemizde bizim gibi binden fazla kişi Devlet Demir Yolları'nda çalışıyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Artık kadrolu olarak Devlet Demir Yolları'nda çalışmak istiyoruz. Yıllarca burada emek vermemize rağmen hiçbir şey elde edemedik. Bu saatten sonra başka bir iş yapma gibi bir imkânımızda yok. Burada verdiğimiz emeğin karşılığını alamıyoruz. Birçok yere sorunlarımızı iletmemize rağmen hiçbir dönüş yapılmadı. Yetkilileri vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz" dedi.

"ESKİ VALİ Münir Karaloğlu SORUNUMUZU ÇÖZMEDİ"

Devlet Demir Yolları'nda çalışan işçiler Bursa'ya atanan eski Van Valisi Münir Karaloğlu'na da sorunlarını ilettiklerini belirterek, defalarca sorunlarını Vali Münir Karaloğlu'na iletmelerine rağmen sorunlarını çözmediğini söylediler.
Kamu çalışanları olduklarını belirten işçiler, Türk-İş'te sendikalı olduklarını söylediler. Yetkilileri vicdanlarıyla baş başa bıraktıklarını söyleyen işçiler, "Eğer onlar bu şekilde geçimlerini yapabilirlerse bizde bu şekilde devam etmeye razıyız" şeklinde serzenişte bulundular.