“İşbirliğine hazırız“

Van'daki basın mensupları ile bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe geçen 1 yıllık süre içerisinde yaptıkları hizmetleri ve yapacakları projeleri açıkladı. Bütün belediyelerle işbirliğine hazır olduklarını belirten

VAN 1.04.2015 09:39:58 0
“İşbirliğine hazırız“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'ın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından kurulan Tuşba Belediyesi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından bir yıllık süreyi geride bıraktı. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe geçen 1 yıllık süre içerisinde yaptıkları hizmetleri ve yapacakları projeleri Van'daki basın mensupları ile paylaştı. Tuşba Belediyesi'nin yeni kurulduğuna dikkat çeken Başkan Özgökçe, Van'daki bütün belediyeler ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

20 BİRİMDE 130 PERSONEL
Omuzlarındaki yükün çok fazla olduğunu ifade eden Özgökçe, "Tuşba ilçesi hem kültür, hem eğitim hem de sanayi ve turizm şehridir. Tuşba ilçemizin 67 mahallesi var. Sıfırdan kurulan bir belediye olduğumuz için bunun dezavantajlarını yaşıyoruz. İnsan kaynağında ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. İl Özel İdaresinden bize yaklaşık 84 personel gönderildi. Bu arkadaşımızın birçoğunun yaşı kemale ermiş. Belediyecilikten anlamayan bu arkadaşlarımızla işe başladık. Tuşba Belediyesi şuan 20 birimde 130 personel ile hizmetlerine devam ediyor. Şeffaf ve kaliteli hizmeti hedef aldık. Halka hesap vererek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tuşba ilçemizin sorunlarını yerinde inceleyip ve halktan dinliyoruz. Bütün mahallelerimizi tek tek geziyoruz. Vatandaşlarımızla iletişime çok dikkat ediyoruz. Halkımızın hizmetkârıyız. Bunu da sürekli kendi aramızda istişare ediyoruz" dedi.

'COPY PASTE' İDDİASI..
Belediyelerin stratejik planlamaları hazırlanırken 'copy paste' (kopyala - yapıştır) yapıldığını iddia eden Özgökçe, "Biz ise farklı bir yol izledik. Tuşba'nın Geleceği Çalıştayı'nı düzenleyerek Van'da söz sahibi herkesi davet ettik. Bu çalıştaydan sonra ise stratejik planlamamız şekillendi. Tabiki önceden de halkı dinlemiştik" diye belirtti.

"YER BULAMIYORUZ" SİTEMİ
Tuşba sınırları içerisinde hizmet için uygun yer bulamadıklarını söyleyen Özgökçe, şöyle dedi:
"Hizmet yaparken yer sıkıntısı yaşıyoruz. Belediye hizmet binamız bile İpekyolu Belediyesi'nin sınırları içerisindedir. Belediye binamızı yapmak için girişimlerde bulunduk. Et Balık Kurumu'nun yeri ile ilgili Ankara'ya mekik dokuduk. Yerler üretmeye çalışıyoruz. Park yapacak yerimiz bile yok. Spor tesisleri, Kültür merkezleri, Engelli Yaşam Merkezi ve Kadın Yaşam Merkezi ile ilgili projelerimiz hazır. Yarın bile bir yer bulursak bu projelerimizi hayata geçirebiliriz."

"YETER Kİ RUHSAT ALSINLAR"
Bu bölgede en büyük sıkıntılarından birinin ruhsat olduğunu vurgulayan Özgökçe, "Ruhsatlandırma ile ilgili vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlıyoruz. Yeter ki halkımız ruhsat alsın. Bütün belediyelerde ruhsat için ne ücret alınıyorsa biz en düşüğünü alıyoruz."

"TALEPLERİ BİR BİR YERİNE GETİRDİK"
Vatandaşların taleplerini 2014 yılı içerisinde bir bir yerine getirdiklerini dile getiren Özgökçe, "Temizlik işleri için 38 araç aldık. Hepsi sıfır ve 65 plakadır. Günlük olarak 180 bin 500 kilogram çöp toplanıyor ve düzenli bir şekilde taşınıyor. Mahallelerimiz bin adet apaklı çöp konteynırları dağıttık. Bin 500'ü de gelmek üzere. 4 mahallemizde de poşetleme sistemine geçtik ve çöp kovasından kurtardık. 2015 yılı içerisinde de 25 km sıcak asfalt ve 150 bin metrekare kilit taşı uygulamasını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"KÜRTÇE KURSU AÇAN İLK BELEDİYEYİZ"
Kültür alanında da bir çok çalışma yaptıklarına dikkat çeken Özgökçe, "Kürtçe dil kursu açtık. Van'da da bunu başlatan ilk belediye olduk. İnsanlarımız sadece Kürtçeyi konuşup ve dinleyebiliyor. Ancak insanlarımız artık bu kurs sayesinde hem iyi konuşabilecek hem de yazabilecek. Bunun yanı sıra Arapça ve Farsça kursları için de başvuru alıyoruz" dedi.

BİN 500 KİŞİ SÜNNET EDİLECEK
"Kimsesizlerin Kimsesi Olacağız" sloganıyla da Tuşba'daki kimsesizlere maddi ve manevi destek sunacaklarını belirten Özgökçe, "Geçen yıl bin 300 kardeşimizi sünnet ettirdik. Bu yıl ise bu konuda bize bin 500'e yakın müracaat var. Bunu bölgemizdeki en büyük sıkıntılarından biri olarak gördük" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"
"Bütün belediyelerle işbirliğine hazırız" diyen Özgökçe, "Bu kapsamda İpekyolu Belediyesini ziyaret ettik. Onlar iadeyi ziyaret bile yapmadılar. Ama biz ziyaret etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"HER ŞEY ORTADA"
Şeffaf bir belediye anlayışı ile de hizmet ettiklerini belirten Özgökçe, son olarak şunları kaydetti:
"Aldığımız verdiğimiz her şey ortada. 3 meclis üyesi arkadaşımız denetim konusunda çok titiz bir şekilde çalışıyor. Bu konuda en ufak bir hata yapan belediyemizde yer alamaz."