İsaoğlu: Van turizmde hak ettiği yerde değil

DEVA Partisi Van İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlığı ilk komisyon toplantısını il binasında yaptı. Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanımız Mimar Hicran İsaoğlu Van'ın gerek tarihi ile gerek kültürü

VAN 2.03.2021 10:18:47 0
İsaoğlu: Van turizmde hak ettiği yerde değil
Tarih: 01.01.0001 00:00

DEVA Partisi Van İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanı Mimar Hicran İsaoğlu, ülkenin başta işsizlik, ekonomik kriz, gelir dağılımındaki uçurum, eğitim, sağlık ve hukuksuzluk gibi temel sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin yanında hayata dair tüm alanlarda ülkemizin kalkınması, refahı, huzuru için bütün birimleriyle uğraştıklarını söyledi. DEVA Partisi Van İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya İl Başkanı Semra Odabaşı, politika başkanları, gönüllü akademik, turizm, kültür alanında yetişmiş ve çaba gösteren üyeler katıldı.

"VAN'DA KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA BİR YOL HARİTASI BELİRLEMELİDİR"

Toplantıda kültür ve sanatın yaşamımızdaki önemine ve etkisine değinen Mimar İsaoğlu, "Bugün Kültür ve Sanat komisyonu olarak ilk toplantımızı yapıyoruz. Kültür ve Sanatın önemini bilerek gönüllü üye olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün Avrupa'da olsun, Amerika'da olsun, Türkiye'de olsun gelişmiş kentleri incelediğimizde kültür ve sanata ne kadar önem verdiklerini görüyoruz. Öne çıkmış birçok kentin arka planında kültür ve sanata yaptığı yatırımlar mevcuttur. O kentler aynı zamanda yetiştirmiş olduğu değerlere de ciddi anlamda sahip çıkmış kentlerdir. Kültür ve sanat kentler için önemli kalkınma modeli haline gelmiştir.

Bunun Türkiye'de en güzel örneği Eskişehir'dir. Eskişehir kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlarla bugün örnek bir kent olmuştur. Sırf bu tür etkinliklere ev sahipliği yaptığından dolayı senede 2 milyon insan Eskişehir'i ziyaret ediyor gezi planlarına merak uyandıran Eskişehir'i dahil ediyor. Eskişehir artık, tescilli tarihi yapıları, müzeleri, sanat galerileri, heykelleri, gösteri merkezleri, kültür ve sanat festivalleriyle anılıyor. Van'da kültür ve sanat alanında bir yol haritası belirlemelidir. Tarihi yapılar yeniden ayağa kaldırılmalı, değerleri ön plana çıkarılmalı, sahne ve salon sayıları artırılmalı, yeni müzeler kurulmalı, kültür ve sanatın önemine dair eğitimler ve seminerler düzenlenmeli, şair, yazar, ressam ve müzisyenlere daha çok üretmeleri için maddi destekler sağlanmalıdır.

Ben bu başkanlığı ve komisyonu çok önemsiyorum. Böyle bir başkanlığa beni layık gördükleri için başta il başkanımız Semra Odabaşı ve il yönetim kurulundaki partililerimize teşekkür ediyorum. Gönüllü arkadaşlarla birlikte sorumluluğumuzun bilincindeyim. Bu konuda sağ olsunlar en büyük destekçimiz eğitimci il başkanımız Semra Odabaşı. O yüzden bu konuda kendimizi oldukça şanslı görüyoruz" diye konuştu. Katılımcıların da fikir ve önerilerinin tartışılıp değerlendirildiği toplantıda Van'ın tarihi, kültürel ve turizm değerlerinin ön plana çıkartılması, ile her yönüyle değer katması için çatışmaların aralıksız sürdürülmesi kararlaştırıldı. Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç