İŞ MAKİNELERİNE SİGORTA YAPILMALI!

7 Haziran seçimleri sonrasında bölgede iş makinesi yakma olayları her gün biraz daha artmaktadır. İş makinelerine yönelik saldırılar vatandaşları Sigorta acentelerine iterken, acenteler Sigorta şirketlerinin iş makinelerini sigortalatmadı

VAN 3.09.2015 11:32:41 0
İŞ MAKİNELERİNE SİGORTA YAPILMALI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Son bir haftada içinde Van’da şantiyelere silahlı saldırılar düzenleniyor. Yapılan saldırılarda özellikle iş makinelerine yönelik olması iş makinesi sahiplerini tedirgin etmekte.
İnşaat sektörleri, İş makinelerini sigortalatamamaktan yakınırken, Sigorta acenteleri ise fiyatların yüksek olmasının, yaşanan araç yakma ve iş yerlerine zarar verme olaylarından kaynaklandığını ve kendilerinin de iş yapamadıklarını belirtti.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van Sigortacılar Derneği Başkanı Hacı Tugay, iş makinelerine sigorta yapılması yönünde SAİK ve TÜSAF’a başvuruda bulunduklarını bildirerek, şuan mağdur olan vatandaşlar için çıkan sonucu beklediklerini ifade etti.

“İş makinelerine sigorta yapılmaması vatandaşı mağdur ediyor”

Vatandaşların iş makineleri için sürekli acentelere gittiğini belirten Tugay,  Sigorta şirketleri iş makinelerine sigorta yapmayarak vatandaşı mağdur ediyor diyerek şu ifadeleri kullandı;

“İş makineleriyle ilgili sıkıntılarımız sürekli vardı. Ancak son zamanlarda maalesef istemediğimiz olayların artmasından dolayı sigorta şirketleri iş makinelerine sigortalarını yapmamaktadır. Bununla ilgili dernek olarak SAİK ve TÜSAF’a gerekli girişimde bulunmaları için müracaat ettik. Şuan için bir cevap bekliyoruz. İş makineleri için sigorta yapılmaması vatandaşı mağdur etmektedir. Mağduriyetin giderilmesi için de biz acentelerin sahip çıkmasıyla olacaktır. Van’da sigortayla ilgili fazlasıyla sorunlar var. Sorunlar müşteri ve acentelerin birlikte biraz daha duyarlı davranmalarıyla ortadan kalkacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ