İŞ-KUR'LULARA MÜJDE

Devam edecekler!

VAN 26.03.2014 13:18:39 0
İŞ-KUR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da Özel İdare bünyesinde çalışan ve İş^Kur tarafından maaşları ödenen geçici işçiler, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde işe yerleştirilecek.




Haber: Adil HARMANCI

Büyükşehir statüsüne geçeceği için Van İl Özel İdaresi´nin de görevi sonlandırılacak. 31 Mart´tan itibaren Özel İdare´de çalışan personel, taşınır ve taşınmaz mallar ile borçların belediyelere devri gerçekleştirilecek.
İl Özel İdare bünyesinde yer alan en tartışmalı konuyu ise İş-Kur tarafından gönderilen personel ile taşeron işçiler oluşturuyor.

İŞ-KUR´LULARIN DURUMU NETLEŞTİ
Ancak İş-Kur´dan gönderilen işçilerin durumu netleşti. İş-Kur Genel Müdürlüğü, Büyükşehir statüsüne giren tüm il müdürlüklerine bir yazı yazarak, İl Özel İdarelerinde ve statüsü değişen belediyelerde bulunan tüm İş-Kur elemanlarının Büyükşehir ve bağlı ilçe belediyelerinde işe yerleştirileceğini bildirdi.
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren İş-Kur Van İl Müdürü Salih Serçe, Van İl Özel İdaresi´nde İş-Kur tarafından işe yerleştirilen tüm işçiler ile statüsü değişen belediyelerde yer alan işçilerin de aynı tarzda belediyelere dağıtılacaklarını söyledi.

SÖZLEŞME TARİHİ ÖNEMLİ
Alınacakların statüleriyle ilgili de bilgi veren Serçe, şöyle dedi:
"Genel Müdürlük´ten bilgi geldi, o sorun hal oldu. Belediyelerde işe alınacaklar. Sadece Özel İdarede çalışanlar değil, Bostaniçi, Kocapınar, Çelebibağ ve Van Belediyesi´nde çalışanlar da buna dahil, çünkü sonuçta Büyükşehir olunca oranın da durumu değişecek. Ancak sözleşme tarihi 30 Mart´ta bitenler buna dâhil değil. Sözleşmeleri devam edenler işe alınacaklar. 6360 sayılı yasanın geçici 2. maddesine göre tasnif olacaklar."

İŞ-KUR´LULARIN SAYISI
Van İl Özel İdaresi ile statüsü değişecek olan belediyelerde ise toplam 1040 İş-Kur çalışanı bulunuyor. İş Kur Van İl Müdürlüğü´nden edindiğimiz bilgilere göre, Van İl Özel İdaresi´nde 200, Kocapınar Belde Belediyesi´nde 300, Çelebibağı Belde Belediyesi´nde 70, Bostaniçi Belde Belediyesi´nde 70, Van Belediyesi´nde ise 400 İş-Kur elemanı bulunuyor.

TAŞERONLARIN DURUMU
Taşeron işçilerin durumu ise henüz netlik kazanmadı. Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdare yetkilileri ilgili kurumlarla gereken görüşmelerin yapıldığını ve kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü aldıklarını söyledi.