İş kadınları Van gezisini değerlendirdi: 'Rüya gibi bir gezi'

Türkiye’nin önemli iş kadınları, Ayanıs Tur organizasyonu ile Van Gölü havzasında buluştu, bir dizi gezi programının ardından da kentten ayrıldı. Ancak iş kadınları, Van Gölü havzası gezisini kolay kolay unutamayacaklarını göster

VAN 28.09.2021 12:00:54 0
İş kadınları Van gezisini değerlendirdi: 'Rüya gibi bir gezi'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi ile birlikte kültür turları anlamında son zamanlarda sıkıntılı günler yaşayan Van Gölü havzasına geçen hafta önemli bir tur düzenlendi. 
Van’ın Tur Operatörü acentelerinden biri olan Ayanıs Tur, Kıbrıs, İstanbul, İzmir ve Kayseri’den önemli iş kadınları ve ailelerini; Muş, Bitlis ve Van illerini kapsayacak şekildeki tur için Van Gölü havzasında buluşturdu. 13 Eylül günü Muş’ta başlatılan tur, Bitlis ile devam etti. İş kadınları daha sonra Van’a gelerek katıldıkları Van Oturma Gecesi ve gala gecesi ile gezilerini sonlandırdı. 

NERELERİ GEZDİLER?

İş kadınları 13 Eylül’de başlatılan ve 18 Eylül’de son bulan gezi kapsamı kapsamında Muş Ovası, Murat nehri, Bitlis Beş Minare, Nemrut krater gölü, Ahlat Selçuklu mezarlığı, Adilcevaz ve Erciş’teki tarihi ve doğal yerler, Van Kedi Evi, Van Kalesi, Van Müzesi, Eski Van Şehri, Tuşba Van Evleri, Edremit Kız Kalesi, Akdamar Adası, Çavuştepe, Hoşap Kalesi’ni gezdi.

“RÜYA GİBİ BİR GEZİ”

İş kadınları Van’dan ayrılmadan önce gezileriyle ilgili çıkan haberlerin altına yorum yazdılar.
Necla Soylu: “Harika gezimizi duayen rehberimiz Özge Ersu ile yaptık.” 
Melahat: “Süper bir gezi oldu” 
Yeşim Örek Gümüşdağ: “Bu güzel coğrafyayı dolaşmak büyük bir mutluluk.”
Ayşe Topuzoğlu: “Rüya gibi bir gezi” 

REHBERİN DUYGULARI

Tur Rehberi ve Turizmci Özge Ersu da, Ayanıs Tur whatsapp grubuna şunları yazdı: 
“40 seneye yaklaşan meslek yaşamımda yüzlerce amatör, yarı amatör, profesyonel veya çok kurumsal seyahat acentesi ile çalıştım veya çalışmak durumunda kaldım. Şu ahir ömrümde, mesleğimin son yıllarında nihayet eksiksiz, hatta fazlası olan mükemmel bir tur acente ve dosyası ile karşılaştım, çok teşekkür ederim.”

“TURİZM ELÇİMİZ OLDULAR”

Gelen iş kadınlarının yakınlarına, tanıdıklarına Van’a gelmeleri yönünde telkinde bulunduklarını belirten turu düzenleyen Ayanıs Tur sahibi Abdullah Tunçdemir de şunları söyledi:
“Van Gölü havzası bir markadır. Çok geniş bir havzadır. Gelenler Van Gölü havzasından büyük bir keyif aldı. Misafirperverliğimizle, kültürümüzle, tarihimizle ve doğal güzelliklerle keyif aldılar. Ön yargı ile gelen insanlar heyecanla gittiler. Bizim turizm elçimiz oldular. Eşlerine dostlarına Van’ı anlattılar, siz de Van’a gidin dediler, bu güzel bir duygu.”

“ESNAFA KATKILARI OLDU”

Gelen grubun Van’da iyi bir alışveriş de yaptığını belirten Tunçdemir, “Altyapı olarak çok iyi bir hizmetle ağırladık iş kadınlarını. Bu yönüyle de çok memnun ayrıldılar. Bunun yanı sıra birçok esnaf kesimiyle alışveriş yaptılar, herkese bir şekilde faydaları da dokundu” diye kaydetti. 

AYNI GRUP TEKRAR GELECEK

Grubun Van Gölü Havzasına yönelik turunun gelecek sezon da süreceğini, Van Balığı (İnci Kefali ) göçü sırasında grubun tekrar Van Gölü havzasına geleceğini belirten Tunçdemir, “İnci Kefali turu için de aynı grup ve daha geniş sayıda Mayıs-Haziran aylarında yine Van’a gelecekler. Erciş bölgesinde balığın göçünü izleyecekler. Yine havzada önemli turistik mekanları gezecekler” bilgisini verdi.    

Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi