İş insanları Van’a davet edildi

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarına, Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) öncülüğünde katılan Vanlı turizmciler, Duhoklu iş insanlarını Van’a davet etti. VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemi

VAN 29.09.2021 10:15:32 0
İş insanları Van’a davet edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAHATUDER’in organizasyonu ile Van, Bitlis ve Hakkâri’den turizmciler, ticaret odaları ve otelciler Van’ı tanıtmak ve havza turizmi için buradaki yetkili acentelerle ve kurumlarla görüşmeler gerçekleştirmek üzere 26 Eylül günü Duhok’a gitti.
 

STANT AÇILDI
26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Duhok Uluslararası Turizm Fuarı’nda Van Gölü havzasından giden turizmciler stant açtı.
Stantta, görsel ve sözlü olarak Van Gölü havzasının tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra, sağlık, inanç ve diğer turizm potansiyeline ilişkin tanıtımlar gerçekleştirildi.
Van’ın kadim kültürü ve sahip olduğu doğal değerlerin de tanıtıldığı stant, yoğun ilgi ile karşılandı. 

ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Van Gölü havzası turizm heyeti daha sonra Duhok’taki STK’lar ve turizm acentelerine yönelik ziyaretler gerçekleştirdi.
Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret eden heyet ikili ilişkilere dair görüş alışverişinde bulundu.  
Bu arada Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Ticaret ve Sanayi Odası arasında ortak bir protokol üzerinden Vanlı ve Duhoklu turizmcilerin sürdürülebilir ilişkileri geliştirilmesi hususunda en kısa zamanda bir araya gelmesine ilişkin anlaşma sağlandı.

"VAN’A DAVET ETTİK"
Fuar vesilesiyle Duhok’ta gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin bilgi veren VAHATUDR Başkanı Abdullah Tunçdemir, Duhoklu iş insanlarını Van’a davet ettiklerini söyledi.
Görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Tunçdemir, “Bizim fuara katılmadaki amacımız Van Gölü havzasının turizm değerlerini tanıtmak, karşılıklı ticarete ve özellikle sağlık turizmine katkıda bulunmaktı. Standımızda bu gayreti gösterdik. Daha sonra da buradaki STK’larla ve acentelerle görüşmeler gerçekleştirdik. Van’a davet ettik, gelecekler. Fuar çok iyi geçti, çok verimli geçti, iyi ki gelmişiz” dedi. 

FUAR BUGÜN SON BULUYOR 
Duhok Uluslararası Turizm Fuarı, bugün son buluyor.
VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, fuar bittikten sonra heyet olarak Duhok’ta panoramik şehir gezisi yapacaklarını söyledi. 
Aynı gün Van’a döneceklerini ifade eden Tunçdemir, “Üzümlü sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapacağız. Çukurca ve Hakkari’de şehir gezisi yaptıktan sonra Van’a döneceğiz” bilgisini verdi.  
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi