İş insanı Necmettin Turgut, hayırseverlere seslendi; “Bu hayır işinde yer almak isteyen herkese kapımız açık”

Kiraladığı bir iş yerinde, Ramazan ayında, evlerine gidemeyen esnaflar, öğrenciler ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara iftar vakitlerinde yemek veren hayırsever iş insanı Necmettin Turgut, ramazan ayını yarıladığımız bugünlerde, if

VAN 14.04.2022 11:24:38 0
İş insanı Necmettin Turgut, hayırseverlere seslendi; “Bu hayır işinde yer almak isteyen herkese kapımız açık”
Tarih: 01.01.0001 00:00

İşe ilk giriştiklerinde tahmini 400 ila 600 arası kişi beklediklerini ancak etrafta insanların duyması ile her geçen gün iftar açmak için gelen kişi sayısında artış yaşandığını belirten Turgut, bu durumun da kapasitelerini çok aşmalarına neden olduğunu söyledi. Turgut, talebe karşılık veremedikleri ve yemek kalmadığı için onlarca vatandaşın, iftar açmadan geri gittiğini dile getirdi. 
Yemek alamadan ayrılan insanların üzücü bir durum oluşturduğunu aktaran Turgut, kapasitelerini artırabilmeleri adına hayırsever işadamlarına seslendi. Turgut; "Kapımız bu mübarek ayda hayır işlemek isteyen herkese açık, dileyen iş adamlarımızın da bu hizmetimizde yer almalarını isteriz" dedi.

“BU SENE TALEP ÇOK ÇOK ARTTI”

Zad Yemekçilik sahibi Hayırsever İş İnsanı Necmettin Turgut, şunları söyledi: “ Daha önce de belirtmiş olduğum gibi 3 yıldır iftar yemeği veriyorum ama geçmiş yıllara göre bu sene talep çok arttı. Bunun en önemli nedenlerinden biri de, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan kaynaklanıyor. Ramazanın ilk gününden beri yemek veriyoruz, ilk günler tahmin ettiğimiz gibiydi ama son 4-5 gündür beklentimizin üstünde bir talep söz konusu. Bu hayır işi için biz bir bütçe ayırdık ama talep çok olunca bu bizi aştı ve onlarca vatandaşımız yemek alamadan ayrılmak zorunda kalıyor. Bu durum da bizi üzüyor. Son günlerde yemek almadan ayrılanların sayısı 100 ila 150 arası değişiyor. Van’da hayırsever insanlarımız çok, isteyen olursa gelip bize yardım edebilirler. Böylece kimse yemek yemeden gitmemiy olur. Bu hayır işinde yer almak isteyen herkese  kapımız açık” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M. Selim KURT