İş Adamı Irak’tan Kent Danışma Kurulu’na önemli tavsiyeler

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öncülüğünde Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin paydaş olduğu "Kent Danışma Kurulu" ilin güçlü sosyal sermayesini bir araya getirilmesi amacıyla oluşturuldu.

VAN 11.03.2020 21:45:06 0
İş Adamı Irak’tan Kent Danışma Kurulu’na önemli tavsiyeler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van YYÜ Kent Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, belirli periyotlarla kentin sorunlarını konuşma ve tartışmak amacıyl farklı sosyal katmanlardan ve farklı eğilimlere sahip aktörlerden bir kurul oluşturuldu. 65 kişiden oluşan kurul ilk toplantısını gerçekleştirerek, düzenlenen özel bir anket sistemiyle kentin önde gelen ulaşım, işsizlik ve imar gibi sorunlarını belirledi. "Kent Danışma Kurulu" adı verilen sivil platformun, basına kapalı olarak 30 günde bir toplanarak ilin başlıc sorunlarını tartışılacağı kararı alındı.

IRAK’TAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, oluşturulan "Kent Danışma Kurulu” için önemli açıklamalarda bulundu. Irak Twitter hesabından yaptığı açıklamada kent kurulunun başarılı bir yol çizebilmesi adına önemli tavsiyelerde bulundu. Irak paylaşımında, “İyi niyetle kurulmuş kent danışma kurulunun devamlılığı ve sonuç alınabilmesi için; 1) Konuşma süreleri önceden belirlenmeli. 2) Gündem yaşanan sorunların önemi dikkate belirlenmeli. 3) Gündem dışına çıkılmasına izin verilmemeli. 4) Kurulun istismar edilmesine asla izin verilmemeli.” İfadelerine yer verdi. Kaynak: Van Postası Gazetes