İranlıların gelmesiyle otel doluluk oranları yüzde 90’a çıktı

Koronavirüs salgını nedeniyle 24 Mart 2020’de araç ve yaya geçişlerine kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın 16 Eylül 2021’de açılmasıyla birlikte İran’lı turistler Van’a gelmeye başladı.

VAN 26.10.2021 19:18:54 0
İranlıların gelmesiyle otel doluluk oranları yüzde 90’a çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs salgını nedeniyle 24 Mart 2020’de araç ve yaya geçişlerine kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın 16 Eylül 2021’de açılmasıyla birlikte İran’lı turistler Van’a gelmeye başladı.

72 saat içinde alınan PCR negatif test sonucu ile giriş yapabilen İranlı turistler, kafileler halinde Van’a gelmeye başladılar.

“Oteller dolmaya başladı ”

Konu ile ilgili Vangölü TV muhabirine konuşan Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) başkan yardımcısı Necmi Sevimli, “Kapıköy Sınır Kapısının açılması otellerdeki doluluk oranlarını çok etkiledi. Bununla beraber otellerdeki doluluk oranımız yüzde 80-90 civarında. Geçtiğimiz haftalarda tekrar 4 günlük Kapıköy Sınır kapısı kapatıldı. İranlı turistler ciddi sıkıntılar yaşadı ve illerine geri dönmek zorunda kaldılar. Bu durum bizi de çok etkiledi rezerveler iptal edildi, insanlar mağdur edildi. Şuan yavaş yavaş turistler gelmeye başladı. Ve bununla beraber turizm sektöründe Bir hareketlilik olmaya başladı. Bildiğiniz üzere Van esnafı bu durumdan çok mağdurdu. Van esnafı bu durumla beraber çok mutlu oldu. İnşallah çok iyi olacaktır diye düşünüyoruz.” dedi.

“İş adamları Van’a  yatırım yapmak istiyor ”

Şehir dışında pek çok iş adamı arkadaşlarımız Van’a yatırım yapmak istiyor diyen Sevimli, “İş adamları Van’a gelip turizme katkıda bulunmak istiyorlar. Otel yapmak isteyen turizm anlamında çok iyi çalışmak isteyenler var. Biz onları da Van’a davet etmek istiyoruz. Gelsinler memleketimize yatırım yapsınlar, memleketimize katkıda bulunsunlar. Turizm sektörü hakikaten Van da çok farklı. İran Van’ın can damarı, İran olmayınca Van’da hareketlilik yok. Bununla ilgili Kapıköy bizim için çok önemli. Büyüklerimizden bu konuda fedakârlık yapmasını bekliyoruz. Biraz daha diplomasi trafiği olursa diyaloglar biraz daha geliştirilirse çok ciddi katkıların olacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Sevimli, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İranlılar ülkemizi ve insanımızı çok seviyorlar. Buraları çok benimsiyorlar. Öyle olmasaydı binlerce İranlı turist ülkemizi ziyarete gelmezdi. Ülkemize karşı çok farklı sempatileri var. Bununla ilgili bizim de katkı sunmamız lazım. Onların iyi niyetleri suiistimal etmememiz lazım. Özellikle tekstil sektöründe faaliyet gösteren Van’da ki sevgili kardeşlerimiz, esnaf kardeşlerimiz İranlılarla diyaloglarını biraz daha iyi tutarlarsa fiyat konusunda destek olurlarsa daha çok turistin geleceğinden eminim.”

Kaynak: Vangölü TV