İranlılar Van’a akın etti: Otellerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

İran’da, Bistidû Behmen bayramı nedeniyle uygulanan 3 günlük tatili fırsat bilen İranlılar Van’a akın etti. Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç, otellerde doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını ancak taş?

VAN 9.02.2019 09:58:28 0
İranlılar Van’a akın etti: Otellerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İran’da, Şah yönetimine son verilişinin yıldönümü, Bistidû Behmen adı altında resmigeçit törenleriyle milli bayram olarak kutlanıyor.

Bayram nedeniyle de ülkede 3 günlük tatil ilan ediliyor.

VAN’A AKIN ETTİLER

Bistidû Behmen tatilini fırsat bilen İran vatandaşları ise, 7 Şubat gününden itibaren Van’a akın etmeye başladı.

İranlıların gelmesiyle birlikte yaklaşık yüzde 30-35 aralığında bulunan Van’daki otellerin doluluk oranının bir anda yüzde 90’a çıktığı belirtildi.

İranlıların yarın Van’dan ayrılacakları öğrenildi.

TAŞIMADA SORUNLAR YAŞANDI

Ancak bu kez İranlıların girişi sırasında taşıma konusunda sorunların yaşandığı belirtildi. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, “Daha önce hem kooperatifi hem de TÜRSAB’a bağlı B-1, b-2 belgesi olan firmalar gidip Kapıköy Sınır 
Kapısı’ndan İran’dan giriş yapanları Van’a getiriyordu. 4-5 tane firma vardı, sıraya koymuşlardı, her ne olduysa TÜRSAB’a bağlı olanları iptal edilmiş. Tur-Hat Kooperatifine bırakmışlar orayı, kooperatifin de sanırım 8-10 araçları var.” dedi. 

ÇARŞAMBA’DAN SONRA ÇÖZÜLECEK

Yaşanan sıkıntı üzerine firmaların Belediye ve valilikle görüştüklerini belirten Yeşilağaç, “Çarşamba gününe kadar tüm firmalar çalışsın, sonrasında çözüm buluruz demişler. Bunun 3-4 gün öncesinde yapılması gerekiyordu. Zaten doluluk oranı olarak ortalama yüzde 30-35’lerden gidip geliyoruz. Hepimizin gözü kapıda. Otellerimizin doluluk oranı şu anda yüzde 80-85’e çıktı, bu üç gün devam edecek. Dünden itibaren gelmeye başladılar, yarın öbür gün yüzde 80-90 arasında doluluk oranlarımız var. İşin bir de dönüşü var, bu 10 araçla olacak iş değil. Dün Merit Otel beni aradı 75-80 kişilik grubum var, saat 22.00 olmuş daha giriş yapmamışlar diye. Getirip derede bırakmışlar, bunlar dereyi nasıl geçip otele geçsinler? Bunlar mülteci değil, mülteci muamelesi görüyor. Biz onların mülteci mi, turist mi olduklarının daha farkına varmadık.” diye konuştu.

“KALICI ÇÖZÜM ŞART”

Taşıma konusunda herkesin sorunluluk üstlenmesi ve soruna kalıcı çözüm bulunması gerektiğini belirten Yeşilağaç, şunları söyledi:

“Yarın öbür gün Nevruz gelecek, bu 5-10 araçlık bir iş değil. Yetkililerin buna çözüm getirmesi gerekiyor. Nevruza yönelik rezervasyonlar da var, çok ciddi oranlarda, ama bu şekilde giderse Van, Iğdır olacak. Iğdır’da hangi sıkıntıyı yaşayıp da sonradan gitmedilerse, burada da aynı şey olacak önlem alınmazsa. Tabi bu sadece belediyenin, valiliğin değil, hepimize düşen bir iştir, bunu acilen çözmemiz gerekiyor. Kalıcı bir çözüm şart. Amacımız şu firma bu firma çalışsın değil, kalıcı bir çözüm olsun istiyoruz”

Özel Haber: Adil HARMANCI            

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi