İRANLI TURİSTLER VANLI ESNAFIN CAN DAMARIDIR

HÜDA PAR Van il teşkilatı ile ilçe teşkilatları kentteki esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

VAN 20.03.2017 17:18:22 0
İRANLI TURİSTLER VANLI ESNAFIN CAN DAMARIDIR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kasım Keklik/Vanolay


HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyarette Mart ayı dolayısıyla kentte gelen İranlı turistlerin esnafın yüzünü güldürdüğüne dikkat çekildi. 

HÜDA PAR İl Teşkilatı tarafından bir heyet, çarşı merkezindeki esnafı ziyaret etti. Ziyaret sorasında heyet adına açıklamalarda bulunan İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, İranlı turistlerin her kesimden esnaftan alışveriş yapması nedeniyle kent ekonomisine önemli katkı sağladıklarını belirtti. 

Doğan, “HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak,il merkezindeki esnafımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde esnafımız özellikle referandumun ülkeye huzur getirmesini diledi. Bu yönde ileriye dönük beklentilerinde umutlu olduklarını gördük. Mart ayı itibariyle ilimize gelen İranlı turistler esnafımızın yüzünü güldürüyor. Küçük esnaf dahi tüm esnafın bu durumdan memnun olduklarını gözlemledik.

Malumunuz İranlı turistler Vanlı esnafın can damarıdır. Esnaf, süreçte İranlı turistler de olmazsa şu an kepenklerini kapatmış olacaklarını dile getirdiler.” dedi.
HÜDA PAR Tuşba ve İpekyolu ilçe teşkilatı ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan ise “Bu haftada ilçe teşkilatlarımız esnaf ziyaretlerini gerçekleştirerek, esnafın sorun ve sıkıntısını dinlediler. İpekyolu ilçe teşkilatımız çarşı esnafını ziyaret etti. Esnaf, İranlı turistlerin işlerine bir canlılık getirdiğini dile getirdi.

İranlı turistlerin kentte daha iyi şekilde giriş yapması için de HÜDA PAR olarak, Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki yenileme çalışmalarının hız kazanması gerektiğini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“ESNAFIMIZ ALTYAPI KONUSUNDA MAĞDURİYET YAŞAMAKTA”

Diğer taraftan HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı’nın esnaf ziyareti hakkında da bilgi veren Tasan, “Tuşba ilçe teşkilatımız ile Abdurrahman Gazi Mahallesi Zeve Caddesi esnafını ziyaret ettik. Esnafımız özellikle altyapı konusunda mağduriyet yaşamaktadır.

Doğalgaz çalışmalarının yarıda bırakılması nedeniyle yolların bozuk olduğunu belirtiler. Bu nedenden dolayı doğalgaz çalışmalarının bitirilmesini ve yolların düzeltilmesini talep ettiler.” diye konuştu.