İranlı turistler bayramı Van'da geçiriyor

Ramazan Bayramı tatilini Van'da geçirmeyi tercih eden çok sayıda İranlı, yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürdü.

VAN 18.07.2015 17:51:55 0
İranlı turistler bayramı Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen çok sayıda İran turist, tarihi ve turistik mekanlarıyla önemli yere sahip olan Van'ı tercih etti. Başta alışveriş merkezleri ve mağazalar olmak üzere cadde ve sokaklarda büyük yoğunluğun yaşanmasını sağlayan İranlılar, bayram nedeniyle durgunluk yaşayan esnafın da yüzünü güldürdü.

VAN'DA KALAN İRANLILAR ALIŞVERİŞ YAPTI

Tatillerini Akdeniz, Ege sahillerinde geçirmek ya da İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde alışveriş yapmak isteyen birçok İranlı turist otomobillerini Ferit Melen Havalimanı otoparkına park edip uçakla yolculuk yaparken, Van'da kalmayı tercih edenler ise kent merkezini hareketlendirdi.

Arefe gününden itibaren Van'a gelmeye başlayan İranlılar, bayram tatilini kent merkezinde eğlenerek değerlendirirken, bazıları da Van Gölü sahillerinde zaman geçirmeyi tercih ediyor. Bayram öncesinde vatandaşların alışveriş telaşı nedeniyle yoğunluk yaşayan Vanlı esnaf, bayramda da İranlı turistlerin yaptığı alışverişle en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

VAN'DA 10 BİNE YAKIN İRANLI VAR

Turistlerin daha iyi zaman geçirmesini sağlamak amacıyla bayramda da hizmet vermeye devam eden esnafın, geçtiğimiz hafta yaşadıkları bayram yoğunluğu İranlıların Van'a gelmesiyle arttı. Kent merkezinde hizmet veren otobüs firması yetkilisi Ahmet Artar, yoğun bir gün yaşadıklarını belirterek, "Van'da 10 bine yakın İranlı turist bulunuyor. Bu da Vanlı esnafa ikinci bir bayramı yaşatıyor. Ramazan Bayramı münasebetiyle üç günlük tatillerini Van'da geçirmek isteyen İranlılar burada alışveriş yapıp esnafın yüzünü güldürüyor" dedi.