_İran’dan gelecek turist profili iyi belirlenmeli

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Tahran-Van uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte İran’dan Van’a gelecek olan turist profilinin iyi belirlenmesi ve daha fazla zaman geçirebilecekleri uygun alanların oluşturulması gerektiğini

VAN 14.02.2022 11:07:45 0
_İran’dan gelecek turist profili iyi belirlenmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tahran-Van arasında ilk uçak seferi önceki hafta Cuma günü gerçekleşti.
Tahranlı turizmcilerden oluşan 78 kişilik bir heyet Van Ferit Melen Havaalanı’na iniş gerçekleştirdi ve davul zurna ile karşılandı.
Turizmciler için bir gün sonra da Elitte World Otel’de resepsiyon verildi ve Van’a ilişkin bilgilendirme yapıldı.

“FARKLI BİR KATMADEĞER SAĞLAR”

Tahran-Van uçak seferlerinin başlaması sektör tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu da konuya dair gazetemize görüşlerini açıkladı.
Tahran’dan uçakla yapılacak seferlerin önemine dikkat çeken Uslu, “Zaten mevcut durumda İran vatandaşları Van'a ilgi duymaktadır. Van-Tahran uçak seferinin başlamış olması kent için farklı bir katma değer sağlayacaktır” dedi.  

"PROFİL İYİ BELİRLENMELİ"

Kentte, altyapı yatırımları konusunda nelerin yapılabileceğiyle ilgili İran’dan gelen turist profilinin iyi belirlenmesi gerektiğini ifade eden Uslu, “Tahran üzerinden gelen ziyaretçi profilinin daha çok kente zaman ayıracaklarını düşünüyorum. Bu uçak seferleriyle birlikte gelen turist profilinin iyi belirlenmesi ve ona göre daha fazla zaman geçirecekleri alanlar oluşturmak gerekmektedir.” diye konuştu. 

“TURİZM BİLEŞENLERİ BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”

Van turizminin daha da gelişmesi için sektörün ve turizm bileşenlerinin birlikteliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Uslu, şunları söyledi:
“Biz Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak tarih, kültür, sanat ve doğa harikası olan Van'ı turizm alanında hak ettiği yere getirmek için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam etmekteyiz. Bize düşen, turizm bileşenlerinin bir bütün olarak hareket etmesi ve kentin sahip olduğu zenginliği ortaya koyması olacaktır.”     Özel Haber: Adil HARMANCI