İran ve Irak'taki depremzedeler için yarım toplama merkezi kuruldu

Van Ekonomi Konseyi tarafından İran ve Irak'taki depremzedeler için yardım toplama merkezi kuruldu.

VAN 19.11.2017 11:29:30 0
İran ve Irak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ekonomi Konseyi, İran ve Irak'taki depremzedeler için yardım toplama merkezi kurdu. Kurulan yardım konseyiyle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Van Şube Başkanı Faruk Tasan, yapılan çalışmanın kardeşlik projesi olduğunu söyledi. 

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Tasan, "Amacımız onların acılarını paylaşmak, acılarını dindirmek bu yardımlarla onların sıkıntılarını bertaraf etmektir.  Ekonomik Konseyi olarak 17 birleşenden oluşuyoruz. Bu ticari birleşenler, ticari odaların kurmuş olduğu bir konseydir. Amacımız, depremzede kardeşlerimizin sıkıntılarını bir an önce bir nebzede olsa dindire bilmektir." dedi.

Van halkından depremzedeler için yardım çağrısında bulunan Tasan, "Halkımızdan beklentimiz, 2011 yılında Van'da arda arda iki defa meydana gelen depremde aynı mazlumiyeti yaşayan halk olarak, İran ve Irak'taki kardeşlerimize yardımlarını eksik etmemelerini ve kurduğumuz yardım merkezine yardım etmelerini istiyoruz." İfadelerini kullandı.

 

"Bu bir kardeşlik projesidir." diyen Tasan son olarak şunları söyledi: "Allah bir deha göstermesin,  herkesin başına gelebilir. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve yaptığımız bu çalışmanın verimli olabilmesi ve kardeşlik köprüsünün daha iyi kurula bilmesi için halkımızdan çalışmalara ses vermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Yunus Tugrul-İLKHA)