İran, Türkiye sınırını kapattı!

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK kamplarını vurmasından rahatsızlığını açıkça dile giteren İran, Türkiye'de iki haftadır yaşanan saldırıları bahane göstererek kuzeybatı sınırından geçişleri kapattı.

VAN 4.08.2015 11:43:06 0
İran, Türkiye sınırını kapattı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İranlı Tasnim haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, İran polis şefi General Hüseyin Aştari, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, Türkiye'de iki haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle kuzeybatı sınırını geçici olarak kapatma kararı aldığını açıkladı.


Hüseyin Aştari, Gürbulak, Kapıköy ve Esendere sınır kapılarının kapatılma gerekçsi ile ilgili sorulara "Sınırların neden kapatıldığı Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'ne sorulmalı, ama geçtiğimiz günlerde sınırlarda yaşanan problemlerden dolayı alınmış bir karar gibi görünüyor" diye yanıt verdi. Aştari'nin, "geçtiğimiz günlerde yaşanan problemler" ifadesiyle, PKK'nın Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz boru hattına yaptığı ve doğalgaz akışının bir hafta boyunca durmasına neden olan saldırıyı kastettiği belirtiliyor.

 İran polis şefi General Hüseyin Aştari, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin (SNSC) Türkiye’de son 2 haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle kuzeybatı sınırını geçici olarak kapattığını duyurdu.


Tasnim haber ajansının haberine göre, başkent Tahran’daki bir konferansta konuşan Aştari şu ifadeleri kullandı: “Nedenini SNSC yetkililerine sormalısınız, ama bu kararın arkasında Batı sınırlarımızda, özellikle Türkiye’de son günlerde yaşananlar var gibi görünüyor.”

Saldırı bahane

Buna karşın, Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik operasyonlarından rahatsızlığını defaatle dile getiren, en son Türkiye'nin bu ülkelerin egemenlik hakkını ihlal ettiğini öne süren İran'ın, operasyonlara karşı bir hamle olarak sınırları kapattığı, PKK'nın saldırısını bahane olarak kullandığı düşünülüyor.