İpekyolu'ndaki caddeler yenilenerek hizmete açılıyor

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki caddeler, belediye tarafından tek tek yenilenerek hizmete giriyor. Daha önce birçok caddeyi yeni yüzü ile vatandaşla buluşturan İpekyolu Belediyesi, son olarak iki kilometre uzunluğundaki Veteriner Caddesi'ni hizm

VAN 12.12.2017 14:18:19 0
İpekyolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Merkez İpekyolu Belediyesi'nin özellikle yol çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
   Daha önce kentin farklı caddelerinde yenileme, genişletme, asfalt ve kaldırım çalışmaları yapan İpekyolu Belediyesi, son olarak 7 metrelik genişliği bulunan Veteriner Caddesi'ni, 14 metrelik genişliğe kavuşturarak halkın hizmetine sundu.
   Söz konusu cadde genişletmenin yanı sıra; alt yapı, kaldırım ve asfaltlama çalışmalarının ardından 14 metre genişliğinde ve yeni yüzüyle vatandaşla buluştu.
    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, daha önce üç yıllık süre zarfında 100 kilometre asfalt yol hedeflendiğini, ancak yapılan çalışmalarla bu rakamın 180 kilometre olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Öztürk, yol yapımı ve asfaltlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini anlatarak, "2014-2016 arasındaki 3 yıllık dönemde toplam 100 kilometre asfaltlama çalışmaları hedefleniyordu. 2017 yılında bu rakam 180 kilometre olarak gerçekleşti" dedi.
Yolun yenilenmesi aşamasında, güzergâh üzerindeki mahalle sakinlerinin desteği ve özverisine de teşekkür eden Öztürk, yolun üst yapısı kadar, alt yapısı, kaldırımları ve çevre düzenlemesine verdikleri önemi vurguladı.
   Vatandaşa hizmet ederken maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Öztürk, ilçe genelinde yapılan 210 bin ton asfalt çalışmasını yaklaşık 25 milyon TL gibi, belediye bütçesinin önemli bir kısmını oluşturan tutarla tamamladıklarını belirtti.
Daha sonra yolun açılışını yapan Öztürk, vatandaşlar ve basın mensupları ile sohbet ederek, Veteriner Caddesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ipekyolu-modern-yollara-kavustu