İPEKYOLU’NDA YOĞUN BAHAR TEMİZLİĞİ

İpekyolu Belediyesi tarafından, başlatılan bahar temizliği kapsamında ilçenin birçok yerinde yoğun çalışmalar yapıldı.

VAN 15.03.2017 19:37:02 0
İPEKYOLU’NDA YOĞUN BAHAR TEMİZLİĞİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pek çok bölgede temizlik harekâtı başlatan Belediye ekiplere ayrılıp ilçenin farklı bölgelerinde köşe bucak temizlik yapıyor.

İpekyolu Belediyesi kışın yoğun geçtiği aylarda kar ile mücadele ekiplerince kış boyunca yolların sürekli ulaşıma açık olması ve vatandaşın mağdur olmaması için ilçe genelinde çalışmalarını sürdürerek 695 bin metrekare alanda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kar temizliği yapıldı.

Karların erimesi ile birlikte yollarda oluşan çamur ve çöp temizliği yapıldı. Yoğun geçen kar yağışlarının yol açtığı tahribatlarda İpekyolu Belediyesi ekiplerince parke ve asfalt onarım işlemleri yapılarak giderildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafınca 55 okulumuzun bahçeleri yıkanarak temizlendi. Bahçelere geri dönüşüm kutuları bırakıldı. İlçe Merkezi ve mahallelerine çöp konteynırları dağıtıldı.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce sokak hayvanları için belirli bölgelere sabitlenebilir mama ve yemlikler bırakıldı, okulların park ihtiyaçları için fizibilite çalışmaları yapıldı, ağaç sulama çukurları açıldı ve ağaç budama işlemleri başlatıldı.

İpekyolu Okulları çevresine sahip çıkıyor. "Okulum Temiz, Sokağım Temiz" kampanyası Hürriyet İlköğretim Okulu'ndan başladı. Belediye Başkan Vekili CemilÖztürk öğrencilerle birlikte Van Kalesi etrafındaki çevre temizliğine katıldı.

İpekyolu belediyesi var olan sorunlar üzerinde İpekyolu’nu güzelleştirmek için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.İLKHA