İpekyolu’nda ödüllü deneme sınavı…

İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen ''Eğitime Destek'' programı kapsamında lise ve ortaokul düzeyinde 55 bin öğrenciyi kapsayan deneme sınavı ödül töreni İpekyolu İMKB Fen Lisesi Spor Salonunda gerçekleşti.

VAN 29.03.2017 21:32:40 0
İpekyolu’nda ödüllü deneme sınavı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, eğitimin önemini vurgulayarak “Bu ödül hepimizin ödülü olmakla birlikte, başarının arkasında elbette ki okul idarecileri,  öğretmenlerimiz ve tabii ki öğrencilerimizin kendileri var. Ama fedakâr velilerimiz belki de başarının en büyük pay sahibidir. Onları ayrıca tebrik ediyorum. Gerek İpekyolu Kaymakamlığı, gerekse İpekyolu Belediyesi olarak her türlü başarının destekçisiyiz ve her zamanda olmaya devam edeceğiz. Göreve başlar başlamaz, her alanda olduğu gibi eğitimde de kısa sürede çok şey başarmayı amaçladık. 2. Yarıyıldan itibaren, gerek Van’da gerekse ülke çapında daha yukarılara çıkmak ve bu başarıyı sürekli kılmak ilk hedefimiz oldu. Bu çerçevede İpekyolu Belediyesi olarak, 55 bin öğrencinin katıldığı  sınavlardan önce öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttıracak ödüllü bir deneme sınavı gerçekleştirdik. Bu deneme sınavında dereceye girmek önemli bir başarıdır. Başarılı öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, sağlık başarıdan da önce gelir. Sınav başarısı adına çocuklarımızın üzerinde yaratılacak aşırı baskı ve stres onlara zarar verir. Bu konuda anne ve babalar, okul yöneticileri ve öğretmenler, öğrencilerimizi sınava hazırlarken baskı ve stresten uzak tutmalıdırlar. Bu vesile ile başarılı öğrencilerimizi ve ilgilileri kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.

     Deneme sınavında her sınıf düzeyinde  ilk 5’e giren öğrencilere tablet bilgisayar, ikinci 5’e giren e öğrencilere ise bisiklet  hediye edildi.

    Ayrıca İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk Finansmanı  İpekyolu Belediyesi tarafından karşılanan İMKB Fen Lisesi okulundaki  bilim köşesinin açılışını da gerçekleştirdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi