İpekyolu’nda ilk Z Kütüphane hizmette…

İpekyolu Belediyesi tarafından Mimar Sinan İlk ve Orta Okulu’nda yaptırılan ve içinde bin kitabın yer aldığı Z Kütüphane törenle hizmete açıldı.

VAN 27.11.2017 18:12:15 0
İpekyolu’nda ilk Z Kütüphane hizmette…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Törende bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk, ilçe genelinde 10 okulda yapılan Z kütüphanelerin ilkinin Mimar Sinan İlk ve Orta Okulu’nda hizmete açıldığını belirtti.

   Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, günümüzde öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek yerine,  Z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramını hayata geçirildiğini vurguladı. 

   Hizmete açılan Z kütüphanede; 1 adet duvara monte OKU şeklindeki kitaplık, bin adet kitap,  1 adet dünya konseptli kitaplık, 3 adet duvar tipi ağaç kitaplık, 2 adet duvar kitaplık, 2 adet duvar tipi radüslü kitaplık, 1 adet lotus orta kitaplık, 2 adet ağaç form orta kitaplık, 5 adet kare masa, 4 adet lotus çeyrek puf, 2 adet çeyrek daire kitaplıkla bitişik  üçlü bilgisayar masası,1 adet çeyrek oval banko, 27 adet sandalye, 6 adet duvar pano seti bulunuyor.

    Açılıştan sonra okulda incelemelerde bulunarak öğretmenlerle bir araya gelen ve Öğretmenler Günü’nü kutlayan Öztürk, eğitimin, toplumların gelişmesinde, yükselmesinde en önemli araç, öğretmenlerimizin de bu anlamda en büyük güç olduğunu vurguladı. Günün anısına öğretmenlere çiçek ve hediyeler veren Başkan Vekili Öztürk'e okul yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

    Daha sonra okulun ana sınıfını ziyaret eden Öztürk burada da çocuklarla neşeli bir sohbet gerçekleştirdi ve onlara  hediyeler verdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi