İpekyolu'nda Dördüncü Z Kütüphane açıldı

İpekyolu Belediyesi tarafından daha önce açılan üç zenginleştirilmiş kütüphanenin ardından, dördüncü Z Kütüphane Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde açıldı. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, dördüncü k

VAN 28.12.2017 22:40:32 0
İpekyolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
İpekyolu'nda Zenginleştirilmiş kütüphanelerin (Z Kütüphane) dördüncüsü, vefatının 81. Yıldönümünde milli şairimizin adını taşıyan    M.Akif Ersoy Lisesi'nde hizmete açıldı. Söz konusu okulda "Değerler Odası" adında bir odanın açılışı da gerçekleştirildi.
    1 adet duvara monte OKU şeklindeki kitaplık, 1500 adet kitap,  1 adet dünya konseptli kitaplık, 5 adet kare masa, 1adet çeyrek daire kitaplıkla bitişik  üçlü  bilgisayar masası,1 adet çeyrek oval banko,1 adet lotus orta kitaplık, 27 adet sandalye,1 adet altılı duvar pano setinin bulunduğu kütüphane, açılışını gerçekleştiren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk,  Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 81. Ölüm yıl dönümü dolayısıyla söz konusu kütüphanenin bu okulda açıldığını belirtti.
    Öztürk, "Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde dördüncü  Z kütüphanemizi açıp hem hatırlayalım hem de ruhunu şad etmek istedik. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Asım'ın nesli derken, vatan derken, millet derken, devlet derken aslında okumuş, bilgili, Asım'ın nesli gibi  vatanına sahip çıkan, milletine sahip çıkan, milli  ve manevi değerleri olan bir gençlik hayal etmiştir. Dolayısıyla bende  bu Z kütüphanemizin bu anlamda katkı sağlayacağını düşünerek bu özel günde açılışımızı gerçekleştirdik.  Bu vesileyle tekrardan Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyorum. Kütüphanelerimizi gençlerimiz, çocuklarımız için açtık. Farklı, modern bir görünümü olan kütüphanelerimiz öğrencilerin çıkmak istemeyeceği, gerek kitap okumak gerekse araştırma yapabilecekleri, ders dışında vakit geçirebileceği mekanlardır. İdarecilerimizden kütüphanelerin sürekli aktif olmasını rica ediyorum" dedi.
    Program kütüphanenin gezilmesi ile sona erdi.