İPEKYOLU’NDA BİN 100 ÖĞRENCİYE KURS

İpekyolu Belediyesi tarafından, ilçesinde yeni hizmete açılan yaşam merkezlerinde bin 100 kişiye kurs ve değerler eğitimi veriliyor.

VAN 31.07.2017 18:21:50 0
İPEKYOLU’NDA BİN 100 ÖĞRENCİYE KURS
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesi bünyesinde verilen eğitimler kapsamında Erçek Yaşam Merkezini ziyaret eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, burada incelemelerde bulunarak, kursiyer ve öğrencilere malzeme dağıttı.
İlk olarak Erçek Yaşam Merkezini gezen Belediye Başkan Vekili Öztürk, kurs alan kursiyerler ile sohbet etti. Kursiyerleri ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, spor, sanat, meslek kursları ve değerler eğitimi olmak üzere, toplam 32 branşta bin 100 kursiyere eğitim verdiklerini dile getirdi.

Yeni açılan kurslar hakkında bilgi veren Öztürk, 32 branşta bin 100 kursiyere eğitim verilmesinin önemine dikkat çekerek, “Şu anda gerek ilçe merkezinde gerekse kırsalda kurslarımız devam ediyor. Bugün açılışını yeni yaptığımız Erçek Yaşam Merkezi’nde 280 kursiyer ve öğrencimize malzeme dağıtımını gerçekleştirdik. 280 öğrencimiz bugün kursa başladı. Kurslarımız içinde spordan sanata ve değerler eğitime kadar her türlü kursların olduğu branşlar var. Bunun içinde bilgisayar, masa tenisi, fitnes, Osmanlıca dil kursu, değerler eğitimi kurslarımız yer almaktadır. 32 branşta bin 100 kursiyerin olması, sayının önemini göstermektedir.” dedi.

Okullar açılıncaya dek yaşam merkezlerindeki kursların devam edeceğini ifade eden Öztürk, ayrıca çocuklarını kreşe bırakan kadınlara da çeşitli kurslar verdiklerini ve bu anlamda kendilerine kolaylık sağladıklarını söyledi.

Öztürk, “Kadınlarımız buraya gelerek hem kurs alıyor, hem de çocuklarını kreşe bırakabiliyorlar. Bu anlamda kursa gelmeleri için bir kolaylık sağladık. İpekyolu Belediyesi olarak biz kendilerine bir çanta hazırladık. Bu çantalarda ayakkabı, tişört, şapka ve buna benzer malzemeler bulunuyor. Burası Erçek ve merkeze 25 kilometre uzaklıkta bir mesafede yer alıyor. Bunu burada yapmanın kolay olmadığını düşünüyorum. Bu kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Okullar açılana kadar burada öğrencilerimize de eğitimler verilmeye devam edecek.” diye konuştu.

Erçek Yaşam Merkezi ziyaretinin ardından kent merkezinde devam eden kursları da gezen Öztürk, burada kursiyerlerle toplu fotoğraf çektirdi. 

 Yılmaz Sönmez/İLKHA