İpekyolu'na bir prestijli sokak daha…

Van Merkez İpekyolu Belediyesi tarafından yol yapım çalışmaları devam ederken, kent merkezinde bir birinden güzel sokak yapımları da sürüyor. Daha önce yapılan şemsiyeli sokakların ardından şimdi de fistan sokak projesi dikkat çekiyor.

VAN 28.11.2018 10:10:42 0
İpekyolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İpekyolu Belediyesi özellikle kent merkezinde birbirinden güzel sokak yapımlarına devam ediyor. Kahvaltıcılar Sokağı, Kültür Sokağı, Şemsiyeli Sokak, Kuş Kafesi Sokağı, Rus Pazarı Sokağı, Ercişli Emrah Sokağı ve Taraftar Sokağı ile şehirdeki hemen hemen herkesin beğenisini kazanan İpekyolu Belediyesi, şimdi de Fistan Sokak Projesi'ni hayata geçiriyor. Geçtiğimiz haftalarda başlanan sokak şehrin en gözde sokaklarından biri haline gelecek.

 


          Özellikle yöresel kıyafetlerin ve kumaşların satıldığı sokak olarak bilinen söz konusu Fistan Sokak, belediye imkanları ile çok iyi bir noktaya getirildi.
Yapılan açıklamaya göre VASKİ tarafından kanalizasyon hattı ilk kez geçilen sokakta, alt yapının ardından kaldırım ve begonit taşlarla örülü ışıklandırılan yol tamamlandıktan sonra, peyzaj çalışmaları ve estetik detayların bulunduğu çalışmalar sürüyor.
Vatandaşlar ise Fistan Sokak Projesi'nin tamamlandıktan sonra çok güzel bir görünüme kavuşacağını ifade ediyor.
Yıl sonuna kadar toplam 11 sokağı halkın hizmetine sunmayı amaçlayan İpekyolu Belediyesi'nin Fistan Sokak çalışmasını, mevcut sokaktaki esnafları da sevindiriyor.

 


                Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, butik sokak projeleri bizleri mutlu ediyor. Bu sokak da yapılacak olan çalışmalarla çok güzel bir görünüme kavuşacak. Bu caddeyi tercih edenlerin sayısı ister istemez artacak. Bizlerin de işleri daha iyi olacak düşüncesindeyiz. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen başta İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ile emeği geçen çalışanlara teşekkür ediyoruz. Bu sokakların yenilenmesi yerli ve yabancı turistlerin de ilimize daha fazla gelmesine vesile olacaktır" yorumunu yaptılar.