İpekyolu ‘Saklama Paylaş’ Projesiyle Öğrencileri Sevindiriyor

İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen “Saklama Paylaş” adlı proje kapsamında toplanan oyuncak ve kitaplar kırsal mahallelerdeki sahiplerine ulaştırıldı.

VAN 21.11.2018 10:15:24 0
 İpekyolu ‘Saklama Paylaş’ Projesiyle Öğrencileri Sevindiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van İpekyolu Belediyesi, Proje dâhilinde merkez mahallelerde bulunan tüm resmi ve özel okullara, kamu kurum - kuruluşlarına, sağlık ocakları ve muhtarlıklara 25 gün süreyle saklama paylaş kumbaraları bırakılarak, kırsal mahallelerimizdeki çocuklara ulaştırılmak üzere oyuncak ve okuma kitabı toplanmıştı.

Bu doğrultuda kırsal ve merkez mahalleler arasında kardeşlik köprüsü kurularak paylaşım duygusunun pekiştirilmesi, okuma oranının yükseltilerek kullanılmayan oyuncak, roman, hikâye, boyama kitabı vb. malzemelerin yeniden değerlendirilmesi hedefiyle projenin ilk aşamasında merkeze 50 km uzaklıktaki Çalımlı ve Yeni Çavuş İlkokullarına gidilerek toplanan oyuncak ve kitaplar teslim edildi.

Kendilerine gelen malzemelerden dolayı büyük sevinç yaşayan çocuklar, projeyi hayata geçiren İpekyolu Belediyesi’ne ve paylaşımları yapan merkez mahallelerdeki arkadaşlarına teşekkür ettiler.

İpekyolu Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri doğrultusunda yürüttüğü “saklama paylaş” projesini tüm kırsal mahallelerimizdeki okullara dağıtım yapılana kadar sürdürecektir.