İpekyolu İlçesi parklarla donatıldı

İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk'ün Belediye Başkan Vekili olarak atanmasının ardından çok sayıda çalışma ile tanışan İpekyolu İlçesi'nde, Selimbey Mahallesi'nde Naim Süleymanoğlu Parkı ile 30 ana ve ilkokula yapılan çocuk oyun park

VAN 1.12.2017 19:23:47 0
İpekyolu İlçesi parklarla donatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan Naim Süleymanoğlu Parkı ile 30 ana ve ilkokula yapılan çocuk oyun parkları, Başkan Vekili Cemil Öztürk ve ilçe protokolünün katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete sunuldu.
    Önceki hafta hayatını kaybeden Naim Süleymanoğlu'nun adının verildiği parkta düzenlenen toplu açılış töreni renkli geçti. Bin 560 metrekarelik alan üzerine kurulan Naim Süleymanoğlu parkında, büyük çaplı  çocuk oyun grubu, zengin bitki florası, spor aletleri seti, kamelyalar, pazar esnafının ve park sakinlerinin de kullanabilecekleri bay-bayan tuvaletleri, oturma bankları ve pergoleler bulunuyor.
   Törende konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, başarıları ile ülkemizin gurur kaynağı olmuş rahmetli Naim Süleymanoğlu'nun adı verilen parkın ilçeye yeni bir soluk getirecek yaşam alanı olduğunu vurguladı.
Öztürk, "Bazı parklarımızı kardeş belediyelerle birlikte yapıyoruz. Dört dönüm üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi kardeşlik parkımız da bitmek üzeredir. Nisan ayı içerisinde bunun açılışını yapacağız. Halilağa Mahallesi'nde yapmış olduğumuz park da bitmek üzeredir. Bu parkımızın açılışını da 2 Nisan tarihinde yapacağız. Parkımızın ismini Yüzüncü Yıl Parkı koyduk. Van'ın kurtuluşunun 100. yılında açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.
   Naim Süleymanoğlu'nu rahmetle anan Öztürk, kendisinin herkes tarafından sevilen ve herkesin kalbinde yer edinmiş birisi olduğunu belirterek, "Bizim çocukluğumuzda 'Cep Herkülü'ydü. Bizlere, ülkemize ve toplumumuza büyük mutluluklar yaşattı. Kendi küçük ama yüreği büyük insanın kendinden büyük yüklerin altına nasıl girip bize o sevinci yaşattığını çok iyi biliyoruz. Bizde bugün bir vefa olarak Naim Süleymanoğlu ismini parka verdik. Van'da en azından bir vefa olarak Naim Süleymanoğlu ismini burada yaşatalım dedik" ifadelerini kullandı.
   Vatandaşlardan yoğun ilgi gören park açılışı, renkli ve coşkulu anlara sahne olurken, belediye tarafından vatandaşlara sucuk ekmek ikramı yapıldı.