İpekyolu Caddesi'nde refüj ve kaldırım çalışmaları...

Van'da Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından İpekyolu Caddesi üzerindeki orta refüj ve kaldırım çalışmaları devam ediliyor. Çalışmalar kapsamında orta refüjün bazı bölümlerine yeni ağaçlar dikilirken, otobüslerin dur

VAN 13.07.2019 10:49:40 0
İpekyolu Caddesi'nde refüj ve kaldırım çalışmaları...
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Van'ın uluslararası yolu olan İpekyolu Caddesi'nde orta refüj sulama sistemi, yeşillendirme ve bazı bölgelere kaldırım çalışmaları tamamlanmak üzere.
İş makinalarının da kullanıldığı çalışmalarda birçok işçi çalışıyor.
Eski Emniyet kavşağından, havaalanı kavşağına kadar olan bölgede çalışmaların önemli bir bölümünün sonlandığı görülürken, ağaçların seyrek olduğu veya bulunmadığı alanlara yeni ağaç dikimleri gerçekleşiyor.


          Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü önündeki kaldırımların kaldırılarak geri alındığı ve yolun bazı bölümlerinin genişletildiği çalışmalar esnasında, yolun kenarlarına uyarı amaçlı levha ve dubaların bırakıldığı görülüyor.

 
               "BENZER ÇALIŞMALAR HER YIL YAPILMAMALI"
  Geçtiğimiz yıllarda da birkaç kez benzer çalışmaların yapıldığını belirten vatandaşlar, "Bu tür çalışmalar her yıl veya iki yılda bir yapılmamalı. Uzun vadeli planlar ile güzel ve kaliteli yapılmalı. Çalışmalar sonrası en az on yıl benzer bir çalışma olmamalıdır. Devletimiz bu tür israflara karşı dikkatli olmalı. Birilerine  dolaylı yollardan para aktarılmamalıdır. Son yıllarda yapılan bu tarz çalışmaların sağlıklı olmadığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Bölge Hastanesi'nden Edremit Kocaeli Parkı'na kadar olan kısımlarda yapılan sulama sistemleri güzel yapılmadı. Akşama doğru otomatik sulama sistemleri çalıştığında hala suların büyük çoğunluğu yola fışkırıyor. Bu durum araç sürücülerinin dikkatini de dağıtabiliyor. Bugünlerde yapılan çalışmaların uzun vadeli ve sağlıklı olmasını arzuluyoruz. Umarız çalışmalar bir an önce tamamlanır" yorumlarını yapıyorlar.


          Öte yandan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki köprülü kavşak çalışmaları da devam ediyor. Yaklaşık iki buçuk ay içinde tamamlanması planlanan çalışmaların ardından, İpekyolu Caddesinin önemli bir bölümünün trafiğe uygun olacağı belirtiliyor.
Bu arada çalışmalardan dolayı sözkonusu yolun belli bölümlerinde radar uygulamaları olduğu ve çok sayıda araca ceza kesildiği görülüyor.Van Bölge Gazetesi