İpekyolu Belediyesi'nin standına ilgi…

Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı açıldı. Fuara katılan İpekyolu Belediyesi'nin, kurduğu stant büyük ilgi gördü.

VAN 11.09.2015 16:47:13 0
İpekyolu Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Organize sanayi bölgesinde Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı açıldı. Fuara yaklaşık 20 İlden Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Belediyeler, özel sektör firması ve yurt dışı firmasıyla toplamda 80 stant açıldı.
İpekyolu İlçesinin tanıtımı amacıyla katılan İpekyolu Belediyesi, standında Urartu, Medler, Mitaniler gibi birçok uygarlığın tarihi simgelerini kendi atölyelerinde ürettiği seramik çalışmalarını katılımcılara sundu.
İpekyolu ilçesinin fotoğrafları  sergilenirken, aynı zamanda Ermeni katliamı öncesi bölgenin önemli eğitim yuvası olan 7 kilisenin (Varagavankê)  minyatürü fuarda büyük ilgi gördü. Stantta, belediye ve tarihi, doğal güzellikleri görsel olarak, dergi, broşür, takvim ve tanıtım filmleriyle tanıtıldı. Stant'ta bir diğer dikkat çeken şey ise Maya Kadın Yaşam Merkezi tarafından üretilen ürünler oldu. İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ile DBP'li Belediye Meclis üyeleri stantları tek tek gezdi. Keser, stanta gelen ziyaretçilere ayran aşı dağıttı.
Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser aynı zamanda,Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) standını da gezerek, OSB Başkanı Şemsettin  Bozkurt'u çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi