İpekyolu Belediyesi sahilleri çöpten temizliyor

İpekyolu Belediyesi tarafından kentin değeri olan Van Gölü'nün temiz kalması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 50 personel ve bir çok araçla yürütülen temizlik çalışması kapsamında 1 kilometrelik sahil şeridi temizlenerek yakla?

VAN 23.07.2018 19:25:35 0
İpekyolu Belediyesi sahilleri çöpten temizliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Gölü'nü besleyen dere ve kanalların kirletilmesi sahillerde yoğun kirliliğe sebep oluyor.

    Özellikle merkezden geçen Akköprü, Kirman ve Kurubaş dereleri ile Şamran kanalının bilinçsizce kirletilmesi sonucu sahil şeridi bu kirlilikten büyük ölçüde etkileniyor ve akarsular yolu ile göle taşınan kirlilik, dalgalarla birlikte kıyıya vurarak çevre kirliliğine sebep oluyor.

    İpekyolu Belediyesi ekipleri bu kirlilikten yoğun olarak etkilenen bölgelerden biri olan İskele sahilinde geniş kapsamlı temizlik yaptı.

     50 personel ve bir çok araçla yürütülen çalışma kapsamında 1 kilometrelik sahil şeridi temizlenerek yaklaşık 40 ton çöp ve hafriyat uzaklaştırıldı.

     Belediyeden yapılan açıklamada ise, “Dere ve sahillerde temizlik çalışmalarının rutin olarak devam etmesinin yanı sıra derelerin kenarlarında bulunan yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme ziyaretlerinin de periyodik olarak sürdürüleceği ifade edildi.