İpekyolu Belediyesi kadın kurulu üyeleri belirlendi

İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu, 6 aylık sürecin ardından yeni yönetimini seçti. Maya Kadın Yaşam Merkezinde bir araya gelen kurul üyelerine konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, başarmanın başında birlik ve beraberlik ru

VAN 18.06.2015 18:17:06 0
İpekyolu Belediyesi kadın kurulu üyeleri belirlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Merkez İpekyolu Belediyesi "Demokratik, ekolojik ve toplumsal cinsiyet özgülükçü" paradigma anlayışıyla yerel yönetimlerde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.  Bu paradigmanın ekseninde toplumsal cinsiyet özgürlüğü alanında faaliyetlerine devam eden İpekyolu Belediyesi, 6 ay önce bünyesinde kurduğu Kadın Kurulu'yla birlikte bütün kadınları tek çatı altında topladı.
Kadın Kurulu bünyesinde, seçilmişler ve belediyede çalışan tüm kadınlar yer almakta. Her birimin temsiliyet bulduğu Kadın Kurulu, belediyenin tüm karar süreçlerinde kadının etkin rol alma hakkını tanıyor. Önemli çalışmalara imza atan Kadın Kurulu 6 aylık sürecin ardından seçime girdi ve yeni yönetimi seçti.
Maya Kadın Yaşam Merkezinde yapılan seçime kadın kurulu üyeleri olan;  İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Belediye kadın meclis üyeleri ve çok sayıda kadın çalışan katıldı. Kadınlar kahvaltı yaptıktan sonra seçim için toplantı salonuna geçildi.  Kadın Kurulu yönetim seçimine geçilmeden önce Kürtçe açılış konuşması yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, uzun bir süre yönetimde yer alan kadınlara emeklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.
 
Kurul sözcülüğüne Meryem Deniz ve Derya Özdemir seçildi
Bidav'ın ardından Kadın Kurul sözcüsü Gülderen Doğan, kurulun şuana kadarki faaliyetlerini anlattı. Doğan'ın konuşmasından sonra faaliyetler sinevizyon gösterimi katılımcılara izletildi. Kadın Kurulunun görevlerini anlatan Kadın Kurul Sözcüsü Sevgi Özveren ise Kadın kurulun belediye bünyesinde bulunan tüm kadınların bir araya gediği bir kurul olduğunu belirti. Özveren son olarak yeni seçilecek olan yönetime de başarılar diledi. Seçim den önce İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav ve üyeler tarafından, görevini tamamlayan 1. dönem Kadın Kurulu yürütme üyelerine emeklerinden dolayı çiçek verildi.
Yapılan seçimde İpekyolu Belediyesi Kadın Kurul Sözcülüğüne Meryem Deniz ve Derya Özdemir seçilirken yönetime ise Beritan Tayan, Melahat Şedal, Ezgi Arslan, Ferahat Akın, Belma Yaşar, Ruken Özdemir, Zozan Deniz Söylemiş, Lamia Göler, Seher Kartal, Esmer Karam, Fatma Çelikkaleli, Necla Arslan, Gülten Şeber, Sevim Avcı seçildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi