İpekyolu Belediyesi hizmet binası için arsa alıyor

İpekyolu Belediyesi yapmış olduğu temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda yapılacak olan yeni belediye hizmet binasının arsa alımı için karar alındı.

VAN 8.07.2015 14:47:42 0
İpekyolu Belediyesi hizmet binası için arsa alıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Merkez İpekyolu Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi.
VANTSO binası Tuşba salonunda gerçekleşen toplantıya, Meclis Üyelerinin tamamı yer alırken, Meclis toplantısına Eşbaşkan Aygül Bidav Başkanlık yaptı.
Bidav ramazan ayının ilk meclis toplasında bir araya gelme vesilesi ile ramazan ayının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.Gündem maddelerinin aylık değerlendirildiği toplantıda İpekyolu Belediyesi'nin yeni yapacağı belediye hizmet binası için merkeze yakın bir yerde arsa alınması kararı alındı.
Gündeme ilişkin değerlendirme yapan Eşbaşkan Veysel Keser merkezde yeşil alanların oluşabilmesi ve komu hizmet binalarının inşası için daha önce özelleştirilmiş bir çok kamu arazilerini tekrardan kazanmak için büyük bir çaba içerisinde olduklarını dile getirdi.
Keser, "Belediye hizmet binamızın yapımı için halkımızın belediyeye kolayca gelebileceği merkezi bir yerde olmasını uygun gördük. Fakat devir tasfiye sürecinde kurumlara dağıtılan taşınmazlarda bariz bir şekilde hukuksuzluk yaşandı. Bu taşınmazalar belediye dışında devletin bütün kurumlarına dağıtıldı. Bunun yanı sıra yine tespitini yaptığımız bir çok araziler, özelleştirilmiş. Biz bu arazileri hukuksal yollardan veya satın alarak bir şekilde halkımıza tekrardan kazandıracağız." ifadelerini kullandı.
Karara bağlanılan yeni belediye hizmet binasının arsa alımı gündemi ilgili komisyona havale edilmesinin ardından meclis toplantısının ikinci oturumu sona erdi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi