İpekyolu Belediyesi çalışanlarına hizmet içi eğitim…

İpekyolu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, belediye çalışanlara yönelik hizmet içi eğitim verildi.

VAN 29.06.2018 10:11:27 0
İpekyolu Belediyesi çalışanlarına hizmet içi eğitim…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sosyologlar Mustafa Polat, Fatma Aslan, Fatih Baynal, İbrahim Eray tarafından verilen eğitimlerde; ‘Aile İçi İletişim, Evlilik Öncesi Eğitim, Türkiye’de Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ konuları yer aldı.

   İpekyolu Belediyesi konferans salonunda üç gün süren eğitimlerin ilk gününde aile içi iletişim eğitimi yer aldı.

    Eğitimde; ailenin toplum hayatında sağlıklı temeller oluşturabilmesi için zorluklarla mücadele ederek üstesinden gelmeyi öğrenme, sağlıklı bir ailede sorunları çözmek için kullanılan yöntemler, baskıcı ve kabul edici tutum gibi konulara detaylı şekilde yer verilirken soru-cevaplarla eğitimin ilk günü tamamlandı.

    Eğitimlerin ikinci gününde ise evliliklere dair konulara yer verildi. Neden evleniyoruz, hayat arkadaşımızı seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor, evliliğe hazırlık aşamaları, sağlıklı bir evliliği sürdürmek için neler yapmalıyız, hangi durumlar boşanma riski oluşturur gibi konular eğitimin ana başlıklarını oluşturdu.

   Hizmet içi eğitimlerin son gününde ise Türkiye’de madde bağımlılığı ile mücadele konusu ele alındı. Madde bağımlılığının tanımı, bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlılığın başlaması, ilerlemesi, kişiler üzerindeki olumsuz etkileri, madde kullanımının belirtileri ile getirdiği yasal sorumluluklar ve bağımlılığın tedavi süreci hakkında bilgiler verildi.

     İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, çalışanların nitelikleri ve iş verimliliği üzerine olumlu katkılar sağlamak amacıyla farklı konularla hizmet içi eğitimlerin devam edeceği vurgulandı